Rodriguezoho (Foto: JOSE JORDAN, © tg)
Rodriguezoho (Foto: JOSE JORDAN, © tg)

41 år gamle Horner overtok ledertrøyen da Rodriguez vant

Mens Edvald Boasson Hagen ble dagens mest aggressive rytter.

Joaqim Rodriguez vant den 19. etappen av Vuelta a España.

Katsjusja-laget hadde hele dagen kjørt hardt for å hente inn utbryterne, og da rytterne samlet seg noen kilometer før mål knuste spanjolen til og kunne juble for sin åttende etappeseier i Vueltaen i karrieren.

Tett i toppen
Det er tett som hagl i toppen av sammenlagtlisten. I forkant av fredagens etappe ledet Vincenzo Nibali sammenlagt med tre sekunder ned til Chris Horner. Nå har de to byttet plass. Nå er det de amerikaneren som har et forsprang på tre sekunder ned til italieneren etter at han syklet i mål som nummer fem på den 19. etappen. Skulle Horner gå til topps i rittet så vil han bli tidenes eldste Grand-tour-vinner.

Les også:Her setter Kirijenka inn seiersstøtet

Edvald dagens mest aggressive
Edvald Boasson Hagen har jaktet etappeseirer gjennom hele treukersrittet, men har så langt måtte ta til takke med sure andreplasser.

På dagens etappe lå rudsbygdingen lenge i et tomannsbrudd sammen med Argos-Shimano-rytter Georg Preidler. Men Priedler var lite samarbeidsvillig, og på den siste stigningen før mål måtte duoen gi tapt for rytterne som kom jagende bak. Nordmannen kunne likevel trøste seg med å bli utnevnt som dagens mest aggressive rytter.