Golfekspert: – Tutta er en av de største favorittene

For at Suzann Pettersen (32) skal kunne ta en etterlengtet majorseier i Evian-mesterskapet i helgen må hun lykkes med putteren, mener Viasat-kommentatoren Fredrik C. Kracht.

– Hun er en av de største favorittene, men det forutsetter at putteren fungerer. Det er hennes akilles, og putteren ødela siste runde i British Open. Hadde puttingen vært på topp oftere, hadde hun sannsynligvis vunnet flere majortitler, sier Kracht til NTB.

Han kommenterer turneringen i Frankrike og følger henne ellers tett på LPGA-touren. Kracht mener Pettersen har levert en bra sesong. Så langt er det blitt to seirer, og hun har hatt flere andre topplasseringer. I majorene har hun kjempet om seieren i tre av fire turneringer.

– Hun har vist hele sesongen, bortsett fra i US Open og et par andre glipper, at hun er oppe og kjemper i teten.

Nesten seks og et halvt år er gått siden Tutta kunne juble for en majortittel. Seieren i LPGA-mesterskapet i 2007 står fortsatt som hennes eneste triumf i de prestisjetunge turneringene. Kracht tror likevel ikke verdenstreeren lar seg stresse av at majortitlene uteblir.

– Hun bruker det heller til å være motiverende. Det har vært litt stang ut. Hun setter vel høye krav til seg selv til tider og vippes litt av pinnen. Hun har ikke vunnet siden 2007, men har likevel vært en av de beste etter den seieren, mener golfeksperten. (©NTB)