see (Foto: TV 2 )
see (Foto: TV 2 )

Rosenborg Hockey ville hente Edvartsen

Trønderne lyktes ikke med å lokke Svein-Erik Edvartsen til Trondheim, men skal bruke Lørenskogs ryddesjef som rådgiver og konsulent.

Nyvalgt styreleder i Rosenborg Ishockeyklubb, Thomas Wiggen, ønsker å rydde opp på kontoret og forsøkte for kort tid siden å hente Svein-Erik Edvartsen som direktør.

Fotballdommeren hadde da nylig takket ja til en liknende rolle i Lørenskog og avslo tilbudet fra trønderklubben.

– Det er alltid hyggelig å være ønsket, men som alle vet startet jeg i Lørenskog 1. august. Jeg mener Lørenskog har fantastiske forutsetninger for å lykkes, og eier og styreleder Stig Atle Johnsen og jeg har blitt enige om et langsiktig samarbeid. Langsiktig samarbeid er nok litt lenger enn 1,5 måned, sier Edvartsen til tv2.no.

Nå sender i stedet Rosenborg sin administrasjon på kurs hos Edvartsen i romeriksklubben. Thomas Wiggen er sjef for en administrasjon på to årsverk med en daglig leder med minimal erfaring.

– Vi ønsker å dra ned for å se hvordan Edvartsen og hans organisasjon jobber, hvilke rutiner der har og liknende. Målet er å øke kompetansen på vår toppidrettsadministrasjon. Der har vi en lang, lang vei å gå, sier Wiggen til tv2.no.

Les også: Slik ser du Get-ligaen

– Både Lørenskog og jeg er alltid åpne for å utveksle erfaringer og overføre kompetanse til andre. Det er bare hyggelig at andre vil lære av oss, sier Edvartsen.

Thomas Wiggen tok over som Rosenborg-leder for kun to uker siden og har som ambisjon å profesjonalisere driften i by hvor klubbens hockeyflaggskip ofte har vært forbundet med rot og økonomisk trøbbel. Per Jørgensen med en fortid i Byåsen og RBK er allerede hentet inn som markedsdirektør i RIHK Elite.

– Rosenborg har et relativt stort navn i norsk idrett. I Norges tredje største by hadde vi Get-ligaens nest svakeste lag forrige sesong, men til tross for turbulens, en sliten hall fra 1977, manglende resultater, dårlig økonomi og negativ publisitet hadde vi et snitt på 1.700 tilskuere. Det forteller en del om potensialet, sier styrelederen.