steffen thoresen
steffen thoresen

Steffen Thoresens melding til Klanen: – Alt annet enn buing er skuffende

Vålerenga ligger hjertet hans nærmest, men han har en fortid i Storhamar, og nå skal Steffen Thoresen spille for nok en av Oslo-klubbens største rivaler. – Man må tåle litt dritt når man går til erkerivalen.

Oslo (TV 2 Sporten): Med overgangen fra Vålerenga til Lørenskog har Steffen Thoresen foretatt nok et upopulært klubbskifte. Men 28-åringen liker å gå sine egne veier og sier den mentale tøffheten kommer fra barndommen.

Vaktmester på si
Det første som skjedde i Thoresens Lørenskog-karrière var at laget ble trukket 20 poeng grunnet altfor sein innlevering av lisens til årets sesong.

Det er likevel neppe derfor han og lagkompisene er ute og gjør vaktmesterarbeid etter trening.

– Det er moro og det funker kjempebra å kombinere. Vi har trening på morran vi, så hva annet skal man gjøre på ettermiddagen a? Tvinne tommeltotter og se i taket? Det blir man fort lei av, altså, sier Thoresen til TV 2 Sporten når vi er ute med han, Mats Frøshaug og Christian Thygesen på oppdrag i Bygdøy Allé.

– Mentalt tøft
Å starte sesongen med minus 20 poeng er ikke optimalt, men Thoresen mener det er mulig å oppnå bra med poeng i grunnspillet likevel.

– Det blir selvsagt tøft i serien, men vi tenker ikke så mye over det. Vi skal ha en offisiell og en uoffisiell tabell i garderoben. Det er veldig psykisk å se at vi ikke kommer oss oppover tabellen før jul.

Hvordan ser du for deg sesongen?

– Selv om det er vanskelig å se i treningskampene hvordan det ligger an, så tror jeg det kan bli noe av det samme som i fjor. Vålerenga, Stavanger og jeg tror Sparta kan gjøre det enda bedre enn i fjor. Storhamar også hvis de får på plass et par backer. Men jeg tror Stavanger kommer til å stikke av på førsteplassen.

– VIF blir sterke
Thoresen har ingen tro på gamletrener Espen "Shampo" Knutsens forsøk på å snakke ned Vålerengas sjanser i kommende sesong.

– Vålerenga har alltid vært et slagkraftig lag, de har en sterk defensiv og god keeper – kanskje hvis de får inn et par til så kommer de til å kjempe i toppen.

De to kan fort bli Alexander Bonsaksen og Morten Ask, som per i dag står uten kontrakt, men trener med Vålerenga.

– De er jo to som er høyaktuelle for spill, og får de dem på plass så veit man jo aldri. Men vi konsentrerer oss om oss selv, slår Thoresen fast.

– Forventer buing
At han selv har forlatt Oslo-klubben, og valgt å signere for en rival som kunne tilby en langt bedre kontrakt, tar han med knusende ro.

– Man må gjøre det som er best for seg selv, og man må ikke tenke altfor mye på det som står på diverse nettsider. Man må tåle litt dritt, men det gir bare mer energi til å jobbe enda mer.

Selv ser han frem til returen til Jordal Amfi.

– Alt annet enn buing er skuffende. Det skal man fortjene når man går til erkerivalen. Det er bare gøy og det gjør at det blir mer liv rundt matchen, poengterer hardhausen.

– Alt handler om å vinne
Pappa Petter Thoresen mener yngstesønnen alltid har vært mentalt tøff, og samtidig har lært mye av storebror Patrick.

– Steffen har en sterk psyke og stoler på egne valg. Han og Patrick har vokst opp i et hjem der mamma og pappa har jobbet mye, og de har lært at arbeid må til. Vi har prøvd å lære dem opp til å være selvstendige og stole på seg selv.

– Steffen er den som er tøffest av dem på mange områder, mens Patrick jo har tatt enda et steg lengre i idretten. Det har hendt at de har kranglet så busta fyker, men de har dratt hverandre og de er veldig opptatt av at de skal hjelpe hverandre når det gjelder, sier Thoresen.

– Vi har alltid drivi med sport og konkurranse, helt fra vi var små. Det sitter vel sikkert i, det handler om å vinne – enkelt og greit, mener junior.