FALT: Norge og Drillo ned til 39.plass på FIFA rankingen.
FALT: Norge og Drillo ned til 39.plass på FIFA rankingen.

Norge raser nedover på FIFA-rankingen

De norske fotballgutta falt 14 plasser.

Håpet om en plass i VM-sluttspillet i Brasil i 2014 ser ut til å svinne for Norge. Etter tapet for Sveits på Ullevaal på tirsdag ser til og med nesten umulig ut for «Drillos» å klare en play off-plass.

Seieren mot Kypros og tapet for Sveits gjorde uansett ikke godt for Norge på FIFA-rankingen. Den oppdaterte rankingen ble offentliggjort torsdag - der ble det klart at Norge faller hele 14 plasser. Våre beste menn ligger nå på 39. plass, bak land som Mali og Panama.

Dårligste på fire år
Norges laveste plassering på FIFA-rankingen var i januar 2009 da Egil «Drillo» Olsen tok over landslaget etter Åge Hareide. Den gang var det norske laget på 59.plass.

Drillo løftet Norge opp til ellevteplass i løpet av to år, men nå har altså Norge levert sitt dårligste rankingresultat siden september det året.

Les også: Dommen fra Tippeliga-trenerne: – Landslaget er ikke godt nok

På rankingtoppen ligger ikke overraskende Spania. Argentina klatrer to plasser til andreplass, mens Tyskland og Italia følger like bak.

England har falt til en 17.plass. Så dårlig plassert har ikke den store fotballnasjonen vært siden 2001.

Nasjon kastet ut
Kapp Verde har klatret til 44.plass på rankingen, men er nå kastet ut av VM-kvalifiseringen etter å ha brukt en ugyldig spiller.

Overraskelseslaget tok seg videre i den afrikanske VM-kvalifiseringen med 2-0 over Tunisia på bortebane lørdag. Det var i nettopp denne kampen at Fernando Varela ikke skulle vært på banen.

Steaua Bucuresti-proffen skulle sonet fire kampers karantene etter å ha angrepet en dommer under en kvalifiseringskamp i mars i år, opplyser FIFA på sitt nettsted.

Det internasjonale fotballforbundet skriver videre at Tunisia er tilkjent en 3-0-seier i oppgjøret. Dermed går laget, som kun trengte ett poeng for å sikre gruppeseieren, videre til omspillsrunden i VM-kvalifiseringen.

Kapp Verde er også bøtelagt med 38.000 kroner (6000 sveitsiske franc) for bruddet på FIFAs regelverk.

Trekningen av Afrikas tredje VM-kvalrunde foretas kommende mandag. De fem best plasserte lagene på FIFA-rankingen settes opp mot de fem svakest rangerte. (©NTB)