sammy (Foto: AFP)
sammy (Foto: AFP)

Roberto Carlos advarer Chelsea: – I Anzji gjorde Eto'o alt unntatt å spille fotball

Den brasilianske backlegenden er lite imponert over Samuel Eto'os oppførsel i russiske Anzji.

To uker etter at Chelsea hentet spissen på en ettårskontrakt, tror Roberto Carlos det kan bety trøblete tider for José Mourinho og styrtrike Roman Abramovitsj i London.

Den tidligere sportssjefen i en gang så så hardtsatsende Anzji var med på å bestemme at Eto'o skulle ha en grunnlønn tilsvarende 160 millioner kroner i året for å spille i russisk toppserie, men føler ikke klubben fikk valuta for de pengene.

– I Anzji gjorde Eto'o alt unntatt å spille fotball, sier Carlos til brasilianske Globoesporte ifølge Aftonbladet.

Den afrikanske spissen ble hentet til Inter av nettopp José Mourinho etter 152 mål på 232 kamper for Barcelona. Etter å ha sikret sin tredje tittel i Mesterligaen valgte Eto'o en oppsiktsvekkende overgang til russiske Anzji - Vadim Demidovs nye arbeidsgiver.

Der bidro 32-åringen med veldig mye annet enn nettopp det han ble betalt enorme summer for å gjøre, ifølge Carlos, til tross for 25 mål på 53 kamper.

– Det er en del av ham som tenker «jeg og ikke gruppen». Det er veldig skadelig. Når en fotballspiller, i stedet for å spille, er mer interessert i å hente kompiser til klubben... Det er forvirrende og merkelig, sier den tidligere brasilianske landslagsspilleren.

Artikkelen fortsetter under bildet!

carlos
carlos

Carlos forsvant etter hvert fra Anzji-prosjektet i Dagestan for å ta over Sivasspor i den tyrkiske toppserien. 40-åringen sier Eto'os oppførsel var en av grunnene til at han forlot Russland.

– Han blandet seg i jobben min, forsøkte å kontrollere klubben og ville ta min og Guus (Hiddink) sine posisjoner. Vi snakket om én sak og siden gikk han til spillergruppen og sa noe annet. Jeg ble stresset og sa til ham at jeg vurderte å reise, forklarer Carlos.

– Ingen trodde på meg siden jeg hadde en fireårskontrakt, men jeg ringte Anzji og vi ble enige, fortsetter Sivasspor-treneren, som til tross for det oppsiktsvekkende intervjuet også har enkelte gode ting å si om Eto'o.

– Jeg har kjent Eto'o siden han var 16 år. Han har vært en bra gutt som jeg har likt. Han er en bra person.