PÅ TOPPEN AV PALLEN: Andreas Bakkerud (i midten) jubler etter rallycross EM seier i Frankrike. Til venstre Petter Solberg. (Foto: Jakub Nitka / Petter Solberg RX Team/NTB scanpix)
PÅ TOPPEN AV PALLEN: Andreas Bakkerud (i midten) jubler etter rallycross EM seier i Frankrike. Til venstre Petter Solberg. (Foto: Jakub Nitka / Petter Solberg RX Team/NTB scanpix)

Må haike til Tyskland etter rallycross-triumf

Motorsportskometen Andreas Bakkerud inngikk et veddemål han angrer på.

Se intervju i videovinduet øverst i saken!

Etter en treg start på sesongen har Andreas Bakkerud fra Bergen virkelig fått klaff i rallycross-EM. I sin nye Citroën DS3 vant 21-åringen sin aller første EM-runde i den gjeveste klassen, Supercar, i Höljes i Sverige i begynnelsen av juli, og var ikke snauere enn at han også vant neste runde, i franske Loheac for to uker siden. Da foran Norges største motorsportsstjerne, Petter Solberg.

– Starten av sesongen var elendig. Nytt team, ny bil, mye å lære seg, motorhavari, girkasser... alt som kunne skje, det skjedde. Men nå har vi plutselig funnet ut av det og det har løsnet for oss, sier Bakkerud til TV 2 Sporten.

Veddemål
Og det er selvfølgelig moro å vinne EM-runder – men at akkurat det skulle skje i år hadde supertalentet veldig lite tro på da sesongen startet. Så lite tro at han inngikk et veddemål med noen representanter for IMG, som sitter på TV-rettighetene for EM.

– Jeg sa at hvis jeg vant et løp i år, så skulle jeg haike fra Bergen til den siste EM-runden i Tyskland. Og det glemte jeg helt at jeg hadde sagt. Men så kom de etter løpet i Frankrike og sa «Remember?» flirer Bakkerud.

– Haiker hele veien rundt
Dermed kjører bergenseren nest siste EM-runde i Østerrike førstkommende helg, reiser hjem til Bergen mandag, og stiller seg opp utenfor huset der han bor i Morvikveien i Åsane i Bergen klokken 9 tirsdag morgen - for å haike til Tyskland.

– Det blir haiking hele veien rundt. Jeg synes det er feigt å ta båten over, så jeg skal haike til Oslo, videre langs svenskekysten, gjennom Danmark og til Hamburg, sier Bakkerud, som satser på at det ikke blir altfor vanskelig å få haik.

RASK: Andreas Bakkeruds bil under rallycross-EM på Lånke-banen. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
RASK: Andreas Bakkeruds bil under rallycross-EM på Lånke-banen. (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Håper på snille trailersjåfører
– Jeg håper det er mange snille trailersjåfører som skal langt. Men det bør ikke ta mer enn fire dager, for jeg har jo et løp å rekke...

Runden på Estering vest for Hamburg er sesongens niende og siste, og Bakkerud kan med full klaff i både Østerrike og Tyskland ha forhåpninger om å bli nummer to i EM-sammendraget i sin første sesong i Supercar-klassen. Neste år blir det trolig for aller første gang arrangert et VM i rallycross, og da har Norges for øyeblikket beste rallycrossfører hårete mål.

– Tenk å bli historiens første verdensmester i rallycross!

Du kan hjelpe fartsfantomet!
Vil du hjelpe Andreas et stykke på veien? Hvis du skal kjøre langs deler av reiseruta, kan du melde deg i kommentarfeltet under. Kanskje får du selskap i bilen av en av Norges raskeste menn...

PS: IMG sender en egen videofotograf som skal følge Bakkerud på turen. De vil nemlig ha dokumentasjon på at han ikke jukser!