yoga
yoga

Denne yogaøvelsen skal gi deg bedre sex

– Nesten ren magi, sier psykolog og samlivsekspert.

Av Ingrid Treborg

Når sexlysten visner, er det på tide å ta grep. Trening kan gjøre underverker med libidoen.

Det mener psykolog og samlivsekspert Bianca Schmidt og personlig trener Johanna Grønneberg, som tirsdag gjestet TV 2s «Ettermiddagen».

I videoen du ser over, forklarer sexolog Schmidt hvorfor yoga kan gi deg bedre sex.

– Vanlig trening fremmer bedre sirkulasjon, og det er veldig viktig. Det er det som fører til blodtilførsel der nede. Det er blitt forsket på menn, som ble satt til å gå. De hadde hjerte- og karproblemer. Hjertene deres ble mye bedre, og det gikk bedre med lungene – og bieffekten var at de ikke hadde like mye ereksjonsproblemer mer. Får man sirkulasjon, er det lettere å bli tent, sier hun.

Ren magi?

bianka
bianka

– Yoga hjelper. Man jobber seg ned, forlater hodet litt og tenker kropp. Jeg er dritdårlig på yoga selv, og skulle ønske at jeg var bedre. Da ville jeg kanskje blitt bedre på sex også. Man må roe seg ned litt, sier Grønneberg.

Schmidt sier at det ofte er tankene som gjør at sexen blir dårlig, og at det er vanskelig å være til stede i egen kropp.

Hun sier at man ved hjelp av yoga klarner hodet, og at det som skjer deretter nesten er magisk.

– Noen ganger sliter man med å komme, man tenker på alt mulig rart, på sjefen som har ringt, og hva man burde gjøre, lurer på om ungene våkner snart, og ikke er til stede i det som skjer. Da er det vanskelig å komme. Så er det det lille skiftet som kan skje, hvor du forlater hodet ditt og går inn i kroppen – og da kan noe magisk skje. Det er det yoga trener deg opp til: Å være til stede i kroppen din.

– Jeg visste ikke at dette var en slik type show

yogaforside
yogaforside
– Er det noen øvelser som fungerer spesielt godt, spør programleder Stian Barsnes Simonsen.

– Det finnes mange forskjellige, sier Smitt, og setter seg på gulvet for å vise.

– Jeg visste ikke at dette var en slik type show, spøker Grønneberg.

Smitt drar med seg Barsnes Simonsen ned på gulvet, og ber ham legge seg på ryggen.

– De fleste yogainstruktørene begynner alltid med pust, for å få deg på plass i egen kropp, og så er det bena over ørene. Det gjør det mykere, og det er ikke så dumt i ymse stillinger. Det jeg nå skal gjøre, er å få livet ditt opp ned.

– Kroppen min eller underlivet mitt, spør Barsnes Simonsen, og Smitt heiser rumpa i været og strekker beina opp mot taket.

Smitt forklarer at det ofte er mye slaggstoffer som samler seg i beina, og at det hjelper på å strekke dem opp i været slik at de kommer høyere enn hodet. Med beina i været, forklarer sexologen hvorfor yogastillingen er så bra for sexlivet.

– Dette var veldig gøy! Nå skal jeg ha det gøy i kveld, spøker Barsnes Simonsen.

Se mer i videoen over!