landsen (Foto: Scanpix)
landsen (Foto: Scanpix)

Dommen fra Tippeliga-trenerne: – Landslaget er ikke godt nok

– Først og fremst har vi ikke godt nok materiale, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen.

Drillos gutter var sjanseløse i den viktige VM-kvalifiseringskampen mot Sveits på Ullevaal tirsdag kveld.

0-2-tapet betyr at sjansene for å nå Brasil-VM er ytterst små. Etter den begredelige kampen måtte Drillo svare for hvorfor han ikke gjorde grep tidligere for å snu kampbildet.

– Vi byttet inn folk og flyttet opp Brede, var en sur Drillos siste svar før han forlot intervjuet med TV 2-journalist Morten Stokstad.

Les også: Slik kan Norge fremdeles komme til VM

Mange etterlyste blant andre Frode Johnsen som ble hentet inn i troppen nettopp for å være en joker i situasjoner hvor Norge trenger mål og må endre kampbildet.

Flere Tippeliga-trenere undrer seg også over grepene som ble gjort, eller ikke gjort, fra den norske benken etter pause.

Vi stilte flere Tippeliga-trenere følgende to spørsmål:
1) Hvis du var i Drillos sko i går, ville du gjort noe annerledes før og under kampen mot Sveits?
2) Hvorfor er vi i ferd med å mislykkes med å kvalifisere oss til nok et sluttspill?

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo:
1. Jeg synes det var rart at Norge ikke presset høyt fra start. Da Tom Høgli måtte ut, synes jeg vi skulle plassert en midtbanespiller på backen, for eksempel Stefan Johansen, og satt inn en offensiv spiller.

2. Vi er ikke gode nok. Vi har for mange like spillere og for få spillere som har stor fart.

Viking-trener Kjell Jonevret:
1. Jeg fikk dessverre ikke sett matchen, så jeg kan ikke uttale meg.

2. Det er temmelig enkelt med fotball og tabeller. Det beste laget vinner og det nest beste laget blir nummer to. Norge har ikke strukket til, rett og slett. Det har med mannskap og stillestil å gjøre. De andre har vært bedre. Man skal helst ikke tape hjemme mot Albania om man skal til et mesterskap. Men Norge har en bra pool med spillere på gang. Det var mye bra i U21-landslaget som spilte EM i sommer, så det gjelder å få inn en som kan utvikle dem.

Les også: Øyvind Alsakers blogg: – Et landslag uten identitet

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal:
1. Det er farlig å være bombastisk. Man kan gjøre noe annerledes i alle fotballkamper, men man skal være forsiktig med å utbasunere det. Det jeg er mest skuffet over er starten på kampen. Sveits var rystet etter 4-4 mot Island og forventet en tøff, fysisk kamp. Men vi la oss lavt, lot dem trille ball og ha full kontroll. Bortsett fra en liten periode midt i første omgang var det klasseforskjell.

2. I denne kampen var forskjellen mellom Sveits og Norge altfor stor. Sjansen til å vinne gruppen er borte, sjansen til å bli blant de åtte beste toerne er så og si borte. Da er det bare å kjøre inn unge spillere og tenke på neste kvalifisering med en gang. Og vi må ikke glemme at Sveits ikke er helt i toppen av internasjonal landslagsfotball. De er under toppen. Og vi er under midten. Vi kommer til å møte enda bedre motstand enn det her.

Rosenborg-trener Per Joar Hansen:
1. Det ønsker jeg ikke å kommentere.

2. Det kan være mange grunner til det, men først og fremst har vi ikke godt nok materiale. Det er sikkert mange som er ivrige på å fortelle hvor dårlig det er nå, men de fleste kjenner ikke ledelsen og jobben som er lagt ned. I sum har ikke laget vært godt nok, men vi vet ikke alt de jobber med og prøver å få til. Uansett må man konstatere at laget ikke har vært godt nok.

Les også: Daniel Braaten innrømmer: – Barcelona? Mot Sveits var vi San Marino eller noe sånt

Start-trener Mons Ivar Mjelde:
1. Det har jeg ikke lyst til å si noe om.

2. Jeg har ikke behov for å uttale meg om det, men vi har vært på trenerkurs denne uken og fulgt treningene og kampene. Man kan ikke si annet enn at vi må øve mer for å utvikle oss. Det er ikke annet å si. Vi har ikke vært gode nok.

Sogndal-trener Jonas Olsson:
1. Det er alltid lett for utenforstående å si det må skje saker og ting, men treneren kjenner sitt lag best og har lagt en plan. Jeg er overbevist om at Drillo og hans team gjorde det de kunne.

2. Det finnes vel forstatt en mulighet, men Sveits er det beste laget i puljen. Bak der er det jevnt. Jeg har ikke sett alle kampene, men personlig gleder jeg meg over at det går bra med Island og Lars Lagerbäck. Norge er vel inne i et generasjonsskifte, og selv om de ikke går til VM nå, tror jeg mange av yngre har lært mye og kommer styrket inn i neste kvalifisering.

LSK-trener Magnus Haglund mener han ikke har sett nok av det norske landslaget i denne kvalifiseringen til å uttale seg om situasjonen.