Hangeland ikke negativ til utenlandsk Drillo-erstatter

Egil Olsen fullfører VM-kvalifiseringen før han gir seg. Brede Hangeland er åpen for alt, også en utenlandsk landslagssjef.

– Det skal ikke jeg legge meg for mye borti. Det som blir viktig er at vi får til et kollektiv der vi får maks ut av spillerne. Det har vi fått til tidligere, men mot Sveits klarte vi ikke det. Summen av de 11 utpå der skal gjerne bli større enn 11, sier landslagskaptein Brede Hangeland til NTB.

Per-Mathias Høgmo, Ole Gunnar Solskjær, Kjetil Rekdal, Ronny Deila og Ståle Solbakken er alle navn nevnt i Fotballforbundets jakt på Drillos erstatter. Drillo-comebacket skapte entusiasme, men ingen sportslig suksess som på 90-tallet. Kanskje bør NFF heller se til utlandet for nye impulser.

– Ja, det er ikke nødvendigvis negativt det, sier Hangeland.

Solskjær skal stå høyt på listen, men Premier League-klubber kan fort gi den tidligere Manchester United-helten en langt mer fristende mulighet om han skulle forlate Molde.

Andre hevder Høgmo får jobben om han vil ha den. Den tidligere Tromsø-treneren har et stort navn. Nå er Høgmo i Sverige hvor han redder Djurgården fra nedrykk. Rekdal har trolig gjort seg uaktuell etter sin oddstipping for utenlandske spillselskaper. Mye skal til for å lokke Deila bort fra gulljagende Strømsgodset, mens NFF kan glemme Solbakken inntil videre. Sistnevnte gikk nylig til FCK. (©NTB)