FØRSTE TROFÉ: Mikkel Diskerud jubler her for seieren i Gold Cup. Nå er han klar for oppgjøret mot Bosnia. (Foto: Reuters/Jim Young)
FØRSTE TROFÉ: Mikkel Diskerud jubler her for seieren i Gold Cup. Nå er han klar for oppgjøret mot Bosnia. (Foto: Reuters/Jim Young)

Mix: – Jeg er trolig den lykkeligste mannen på jorden

Mikkel Diskerud hjalp USA til VM i Brasil.

USA - Mexico 2-0:

Mens de fleste norske fotballspillere gremmer seg over hvordan Norges VM-sjanser flakset avgårde etter 0-2-tapet for Sveits på Ullevaal, så var det en som kunne glise med hele ansiktet.

For Mikkel «Mix» Diskerud hadde nok en gang pakket amerikakofferten og tatt turen over Atlanteren for å spille VM-kvalifiseringskamp for USA.

Fra benken kunne han se Eddie Johnson headet USA i ledelsen like etter pause.

Et kvarter før slutt fikk Rosenborg-spilleren beskjed om at han skulle inn.

Han erstattet målscorer Johnson, og gjorde seg umiddelbart bemerket.

Mix slo ballen inn foran mål, hvor Clint Dempsey fikk den videre til Landon Donovan.

LA Galaxy-spissen kunne enkelt trille inn 2-0 - hans 56. landslagsmål.

Seieren tok USA til topps i VM-kvalifiseringsgruppen i Nord- og Mellom-Amerika, ett poeng foran Costa Rica - som spilte 1-1 mot Jamaica.

Den tidligere Bodø/Glimt- og Kongsvinger-spissen Randall Brenes scoret målet for Costa Rica. Rosenborgs Cristian Gamboa spilte hele kampen for Costa Rica. Michael Barrantes ble sittende på benken.

Da meldingen kom om at Honduras og Panama hadde spilt 2-2, brøt jubelen løs både i USA og Costa Rica. Det betyr at begge lag er klar for VM i Brasil, selv om to kamper gjenstår i kvalifiseringen.

– En lagseier. Jeg er så stolt over å være en del av dette laget. Jeg er trolig den lykkeligste mannen på jorden i øyeblikket, skriver Mix på Twitter.