Espen Ruud copy (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
Espen Ruud copy (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Ruud fikk pepper på Twitter: – Jeg hører kun på hva treneren sier

Espen Ruud fikk mye tyn på sosiale medier etter sin innsats mot Sveits.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Espen Ruud var involvert i begge Norges to baklengs mot Sveits.

Ruud glapp markeringen ved begge scoringene til Fabian Schär, noe som førte til at Norge tapte 0-2 og drømmen om VM i Brasil nå mer eller mindre er knust.

LES OGSÅ: Rekdal: – Ingen vits å begynne å tro på julenissen

Dagens aviser er alt annet enn lystig lesning for Ruud. VG, Dagbladet og Aftenposten gir alle Odense-backen 2'er. Selv lokalavisene Varden og Telemarksavisa serverer 2 på sin «egen» spiller. Det er sjelden kost. Bergens Tidende/Adresseavisen/Fædrelandsvennen varter opp med 1-tallet.

«Var fryktelig svak på begge målene» og «Elendig kamp» er dommen i Dagbladet.

Aftenposten, som ga Ruud 3 også etter den gode landskampen mot Kypros fredag, skriver «Lite stemte for Ruud». «Gjør fire avgjørende feil for kamputfallet», er den brutale dommen i VG.

Hetset på Twitter
Både underveis og etter kampen fikk Ruud mye tyn på Twitter.

– Til dere som setter børs i avisene: Hva ligger Espen Ruud an til for øyeblikket, skrev blant annet Vålerengas informasjonssjef Lasse A. Vangstein.

– Espen Ruud kan markere damen min uten at jeg blir nervøs, skriver en annen.

Og slik fortsetter det om du søker på «Espen Ruud» på Twitter:

Bryr seg ikke - men tar selvkritikk
Ruud hevder imidlertid at han ikke bryr seg om hva som skrives om innsatsen hans mot Sveits på sosiale medier.

– Nei, det kan jeg ikke gjøre – og det gjør jeg ikke heller. Jeg hører på hva treneren sier. Men jeg skal sikkert se kampen i opptak etterpå og lære av de feilene jeg har gjort

– Nei, det kan jeg ikke gjøre – og det gjør jeg ikke heller. Jeg hører på hva treneren sier. Men jeg skal sikkert se kampen i opptak etterpå og lære av de feilene jeg har gjort, forteller Ruud til TV 2 Sporten.

Odense-spilleren har ingen problemer med å ta selvkritikk for sine prestasjoner i den viktige VM-kvalifiseringskampen.

– Vi skaper nesten ingenting og slipper inn to mål på dødballer, som vi selv skulle være gode på. Klart jeg skulle markert nummer 16 ved begge scoringer. Men jeg skulle ønske vi kunne satt en strammere linje, for da kunne Rune kommet ut på de dødballene, sukker han.

Han laget også frisparket i forkant av Sveits’ dødballmål.

– Selvfølgelig er det kjedelig, men jeg synes ikke det var frispark før det andre målet til Sveits. Uansett så scorer de på to dødballer og det min mann som scorer. Min markering kommer fri, erkjenner han.

Hangeland tar Ruud i forsvar
Kaptein Brede Hangeland forsvarer sin forsvarskollega.

– Det var en trist dag på jobben og prestasjonene var ikke gode nok, fastslår Fulham-forsvareren, som sier følgende om Espen Ruuds innsats:

– Det kan skje hvem som helst. Vi skal ikke peke fingrene på noen. Når vi slipper inn to mål på dødball gjør vi det uansett veldig vanskelig for oss, slår han fast.