Svensken Stefan Holm en av ni nye IOK-medlemmer

Den tidligere svenske høydehopperen Stefan Holm og friidrettslegenden Paul Tergat er to av de ni nye medlemmene som ble valgt inn i IOK tirsdag.

Holm som vant OL-gull i høyde i 2004, fikk 81 ja-stemmer, mens bare ti stemte mot ham, og nå kan han se fram til åtte interessante år i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) som utøverrepresentant.

Den gamle høydestjernen har tidligere sagt til nyhetsbyrået TT at han gjerne vil jobbe mye for å forbedre utøvernes forhold i OL-sammenheng. Han vil jobbe med saker knyttet til hvordan de aktive skal bo under framtidige OL, han vil se på mulighetene for transport og på tidsskjemaene for de aktive.

Tergat som er 44 år, er en av de virkelig store legendene innen langdistanse for menn i friidrett. Han er særlig kjent for sine mange og tøffe dueller mot Haile Gebrselassie.

Presidentene i de nasjonale olympiske komiteene i USA og Russland ble også valgt inn som, IOK-medlemmer på Jacques Rogges siste dag som president. Larry Probst blir USAs fjerde medlem i komiteen, mens hans russiske kollega, Alexander Zjukov, tilhører den innerste kretsen til president Vladimir Putin. Zjukov får mye av æren for at Sotsji fikk vinter-OL i 2014. (©NTB)