MER JUBEL: Andre Lindboe scoret åtte og var Elverums klart beste spiller da sluttspillplassen i håndball ble sikret med 30 24 lørdag.
MER JUBEL: Andre Lindboe scoret åtte og var Elverums klart beste spiller da sluttspillplassen i håndball ble sikret med 30 24 lørdag.

Tidenes jevneste sesong i vente

Her er TV 2 Sportens tabelltips for Postenligaen for menn.

En ekstremt spennende sesong står for døren.

Aldri har Postenligaen for menn vært jevnere enn den er denne sesongen.

I utgangspunktet peker Haslum og Elverum seg ut som et lite hakk foran de øvrige, mens Falk kommer til å få det tøft i Postenliga-debuten. Ellers kan samtlige lag både blande seg i medaljekampen eller havne i nedrykksstriden. Så jevnt er det.

Se HåndballXtra direkte på TV 2 Sport og tv2sumo.no klokken 18.30.

Bent Svele, Randi Gustad, Harald Bredeli og Stig Nygård har prøvd å analysere etter beste evne og kommet frem til et tabelltips.

Selv om Haslum og Elverum på forhånd ser sterke ut, er det ikke gitt at gullet havner verken i Bærum eller på Elverum.

TV 2 Sportens tabelltips:
1. Haslum
Måtte gi fra seg tronen til Elverum forrige sesong. Men hadde de hatt Erlend Mamelund med hele sesongen, ville nok gullet blitt værende i Bærum. Nå er landslagsstrategen på plass fra start og vil alene løfte laget flere hakk. Trener Tom Eirik Skarpsno har hatt opprydning i stallen. Borte er spillere som Kenneth Klev, Henrik Ruud Tovås, Hampus Jildenbäck, Bård Egil Tobiassen og Nicolay Hauge. Inn er kanskje Norges største håndballtalent i øyeblikket, Sander Sagosen, kommet. En strammere og mer skjerpet tropp, og Postenligaens beste midtforsvar tror vi blir avgjørende i gullkampen. En strek i regningen var det at målvakt Trond Tjemsland pådro seg et brudd i hånden i oppkjøringen. Men veteranen Sindre Walstad vikarierer i de første kampene.

2. Elverum
Endelig kom gullet til Elverum forrige sesong. Etter å ha ventet en mannsalder, kunne de endelig feire gull i de dype skoger. Men også Elverum har gått gjennom en fornyelse etter forrige sesong. Sentrale folk som Steffen Stegavik og Magnus Gullerud er borte. Lars Nordberg, Goran Rajkovic, Lazo Majnov og Sigurdur Ari Stefansson bidro også til gullet. Inn er først og fremst svenskene Nacor Medina og Martin Karlsson kommet. Leonel Ojala har lenge vært en beryktet spiller i Postenligaen. Sammen med Medina kommer han til å sørge for at det gjør vondt å komme inn i Elverums forvar.

3. Drammen
Etter noen år med intern uro og skuffende resultater, er det gryende optimisme i Drammen. Den tidligere danske landslagsspilleren Rene Hamann-Boeriths har overtatt treneransvaret og roen skal ha senket seg i spillergruppen. Ikke noen store utskiftninger i stallen. På papiret en solid startsekser og bakerst har de kanskje seriens beste målvaktsduo i Torbjørn Bergerud og Goran Rajkovic. Unge Bergerud er trolig det største målvaktstalentet Norge har hatt siden Steinar Ege, og 19-åringen kan fort spille seg inn i Robert Hedins EM-tropp dersom han fortsetter den fine utviklingen sin. Der kan han få selskap av både Gøran Sørheim og Ronald Putans.

STORTALENT: Torbjørn Bergerud er bare 19 år, men har allerede
  debutert for landslaget.
STORTALENT: Torbjørn Bergerud er bare 19 år, men har allerede debutert for landslaget.

4. ØIF Arendal
«15 år med suksess», heter ØIF Arendal-trener Leif Gautestads foredrag. Og denne sesongen har austegdene gått høyt ut på forhånd. De har kanskje den bredeste stallen, og har en av ligaens beste målvakter i Svenn Erik Medhus. Manglet linjespiller av format forrige sesong, men har nå fått på plass en klassespiller i Einar Hrafnsson. Danske Rene Bach Madsen er en annen nykommer, men dansken er veldig skadeutsatt og kan fort gå glipp av mange kamper i løpet av sesongen. David Svenningsen utviklet seg veldig forrige sesong og blir en spennende spiller å følge.

5. Runar
Runar trodde en stund at de hadde tatt bronse i serien forrige sesong. Men jubelen stilnet i Runarhallen. Sandefjordingene har tatt store steg under Marinko Kurtovic' ledelse. Største svakheten forrige sesong var målvaktene. Der har de fått en solid tilvekst i svenske Robin Hallberg. Målfarlige Joakim Patriksson forsvant til Follo. Men linjespilleren Christoffer Brännberger gir muskler på linjen. Får de stabilitet i forsvaret, så kan de bli minst like gode som forrige sesong.

6. Fyllingen
Store utskiftninger hos bergenserne. Sentrale spillere som Espen Holand, Trym Bilov-Olsen, Andreas Gjeitrem, Filip Svele og Daniel Bergquist er alle forsvunnet. Danske Jannik Lenthe ble hentet inn som ny målvakt, men kort tid før seriestart sjokkerte han med å legge opp. Superveteranen Jan Stankiewicz gjør derfor comeback mellom stengene. Laget har beholdt sine tre venstrehendte landslagsspillere Harald Reinkind, Eivind Tangen og Kristian Bjørnsen. Trioen gjør at gultrøyene har overlegent divisjonens beste høyreside. Svenske Andreas Ungesson kan bli en overraskelse for mange. En beintøff forsvarsspiller med enorm vinnervilje.

Harald Reinkind,
  FyllingenBergen
Harald Reinkind, FyllingenBergen

7. Stord
Nyopprykkede Stord har brukt sommeren godt. Inn er spillere som Henrik Knudsen, Christian Spanne og Andreas Gjeitrem kommet. Danske Knudsen er en virkelig klassespiller på sitt beste, og kan bli en av Postenligaens virkelig store profiler denne sesongen. Vidar Gjesdal råder over en meget sterk startoppstilling, men savner nok litt kvalitet på benken. Unggutten Inge Aas Eriksen har allerede fått prøve seg på landslaget og blir spennende å følge i eliten. Reisen til Stord er tung, og de vil være tøffe å møte i egen hall.

8. Follo
Frode Scheie hadde enorm suksess med BSK/NIF forrige sesong. Med god organisering og veldig godt treningsgrunnlag, sjokkerte de alle med å ta tredjeplassen i serien. Nå skal han prøve samme medisin i Follo. Har mistet mye fra forrige sesong, men har beholdt viktige Vasja Furlan og Magnus Jøndal, og har forsterket med spillere som Joakim Patriksson og Konstantin Madert. På papiret virker stallen litt ujevn. Men i kjent Scheie-stil så er nok laget blant de best trente i serien.

9. Bodø
Bodø tok seg til sluttspillet forrige sesong. Bakerst hadde de seriens klart beste målvakt Joachim Christensen, som også ble årets spiller i Postenligaen forrige sesong. Nykommeren Binai Aziz viste seg også som en klassespiller. Nå overtar Børge Lund treneransvaret. Den hjemvendte sønn har fortsatt landslagsambisjoner som spiller, og skal kombinere det med trenerrollen. Løser han det, kan Bodø bli virkelig farlig denne sesongen. Vetle Eck Aga og Stig Tore Moen Nilsen viste forrige sesong at de er klar for nivået, og vil vokse ytterligere denne sesongen.

Børge Lund
  (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Børge Lund (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

10. Nøtterøy
Nøtterøy måtte gjennom kvalifisering for å holde plassen forrige sesong. Nå har trener Geir Erlandsen forsvunnet. I stedet skal Johnny Jensen overta som sjef. I motsetning til Lund så vil den gamle forsvarskjempen konsentrere seg om trenerjobben. Det kommer vestfoldingene til å merke i forsvaret sitt. Har beholdt de viktigste fra forrige sesong og styrket stallen med danske Kennie Boysen og Simen Holm som er tilbake fra Herulf. Men troppen er fortsatt tynn og skadeutsatt, og det kan bli en tøff sesong for dem.

11.BSK
Ble tippet ned av de fleste foran forrige sesong, men sjokkerte alle og tok bronsemedaljer i serien. Var blodtrente under Frode Scheies ledelse, og spillere som Christian O'Sullivan og Emil Sundal sto frem og spilte seg inn i landslagsdiskusjon. Emil Jungman var tett oppunder Joachim Christensens nivå i målet. Svak økonomi satte lagets eksistens i fare, men de ble reddet i siste liten. Flere spillere forsvant og trener Scheie dro til Follo. Men har fått en merittert mann på benken i Jan «Proppen» Karlsson. Han ledet Sveriges U-landslag til VM-gull i sommer og har tidligere vært med på å gjøre Haslum til et topplag.

12. Falk
Et ungt og spennende mannskap, som trolig blir et lite nummer for små i dette selskapet. Torbjørn Klingvall er en rutinert og dyktig trener. Og Falk kommer ikke til å bli noen kasteball i debuten i Postenligaen. Men det vil være en stor overraskelse dersom de skulle klare å holde plassen. Mathias Kolstad Holm, Martin Haldorsen og Filip Svele er hentet inn. Alle med eliteserieerfaring, men likevel ikke nok til å redde dem i divisjonen.

Christian O'sullivan på BSK/NIF.
  (Foto: Ole Walter Sundlo/Digitalsport)
Christian O'sullivan på BSK/NIF. (Foto: Ole Walter Sundlo/Digitalsport)