Rognlien: – Et fantastisk hyggelig resultat

Idrettspresident Børre Rognlien mener resultatet i folkeavstemningen om Oslos OL-søknad sender et klart signal til politikerne på Stortinget.

Tirsdag morgen ble det klart at det er flertall blant hovedstadens befolkning for å gå videre med søknaden om vinterlekene i 2022. Ifølge Oslo kommune sa 172.837 ja, mens 140.982 stemte nei. 9519 leverte blank stemme.

– Det var et fantastisk hyggelig resultat. Det betyr at byens ungdom, idrettslag og alle positive krefter som har bidratt, har sørget for at politiske myndigheter har fått et klart svar, sier Rognlien til NTB.

– Nå blir det opp til de nye regjeringen og Stortinget å behandle dette. Idretten har med et overveldende flertall ønsket at vi skulle søke, og bystyret i Oslo har med et overveldende flertall sagt ja. På bakgrunn av folkeavstemningen har vi fått et klart svar fra byens innbyggere. Nå er det regjeringen og Stortinget igjen før vi skal ut og konkurrere i den store verden, og der tror jeg vi står sterkt, sier han.

Han gledet seg over den store deltakelsen i folkeavstemningen.

– Det er oppsiktsvekkende mange som har stemt. Det som var av tilløp til diskusjoner om lav valgdeltakelse, er nå et tilbakelagt spørsmål, mener idrettspresidenten. (©NTB)