Inge Andersen: – En virkelig solid seier

Generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund var naturlig nok svært glad etter at Oslos befolkning stemte ja til å gå videre med OL-søknaden mandag.

Resultatet fra OL-avstemningen ble klar først tirsdag morgen. Ifølge NRK stemte 172.837 av hovedstadens innbyggere ja, mens 140.982 stemte nei. 9159 personer stemte blankt.

– Dette var en virkelig solid seier, og jeg vil takke alle som har stått bak dette og jobbet. Det har vært et ekstremt fellesskapsløft blant særforbundene, idrettskretsene og idrettslagene, sier Andersen til NTB.

Generalsekretæren i NIF mener to ting var avgjørende for at OL-søknaden fikk flertall.

– Den kraften som ligger i norsk idrett når man virkelig samarbeider og mobiliserer gjør at vi får resultater som dette. Det var også definitivt viktig at de unge var så tydelige i skolevalget, forklarer Andersen.

Folkeavstemningen i Oslo er rådgivende. Alle som er bosatt i Oslo, har stemmerett og har kunnet delta i avstemningen. Bystyret må anerkjenne resultatet fra avstemningen. Kommunen har søkt om statsgaranti på 33,7 milliarder kroner. Stortinget skal til slutt avgjøre saken. (©NTB)