ffk_mål (Foto: TV 2)
ffk_mål (Foto: TV 2)

Avgjørende FFK-mål var aldri over streken

– Helt latterlig, sier Elverum-kaptein Fredrik Tervaniemi om kampledelsen som dømte scoring på en ball som aldri var inne.

FFK - Elverum 2-1

Mållinjeteknologi ble et hett tema nok en gang mandag kveld da FFK fikk god hjelp av dommertrioen.

Det var på stillingen 1-0 i det 90. minutt Filip Westgaard satte fart og slo inn foran mål. Tom Vidar Martinsen rakk ikke frem og Simen Rafn banket ballen i tverrliggeren og ned på streken.

Over streken, mente linjemannen som vinket for scoring, men TV-bildene viser at ballen ikke var inne.

– Han kan umulig se det der. Umulig. Det går ikke. Så lenge han vinket mål og ikke er sikker, er det helt latterlig, sier Elverum-keeper Fredrik Tervaniemi til TV 2 Sporten.

Taus dommer
Scoringen skulle også vise seg å bli helt avgjørende da Elverum reduserte til 2-1 ved Kent Håvard Eriksen to minutter på overtid.

– Fredrikstad vant fortjent sett under ett, men nå har vi sett 2-0-målet som ikke skulle vært mål. Det er litt surt, men linjemannen vinker og dommeren får da ikke noe hjelp, sier Elverum-trener Kevin Knappen til TV 2 Sporten.

Artikkelen fortsetter under bildet!

vidar
vidar

Dommer Kim Rune Borgersen ønsket ikke å kommentere situasjonen overfor TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Man skal være 100 prosent sikker for å vinke scoring, men vi har utur og får sånne avgjørelser mot oss. Fredrikstad var bedre enn oss, og vi kan ikke syns synd på oss selv, men vi er små og får ikke noe med oss, sier Knappen.

Usikker Rafn
I FFK-leiren var man mer opptatt av de tre poengene som betyr at det nå skiller fire poeng opp til kvalifiseringsplass enn den omdiskuterte scoringen.

– Det kan godt hende ballen ikke var inne. Det er vanskelig å se sånn med en gang. Vi er i en situasjon hvor vi kan tenke mye på utvikling samt skape et lag som spiller bedre og bedre fotball. Når vi er gode, er vi veldig gode. Det betyr at pilen peker oppover, sier FFK-trener Håkon Wibe-Lund.

Målscorer Simen Rafn sier han ikke hadde mulighet til å se om ballen var inne eller ikke før han kikket på TV-bildene sammen med TV 2s reporter etter kampslutt.

– Den er jo en meter inne! Nei, hva skal man si om det der? Mål er mål selv om det ikke er mål? Det ser ikke ut som den er inne, men vi har hatt så mye stang ut i år at denne syns jeg vi fortjente, sier Rafn.