Barguil med ny etappeseier i Vueltaen

Den unge franskmannen Warren Barguil fortsetter triumfferden i Vuelta a España. Mandag tok han sin andre etappeseier i årets ritt.

21-åringen klarte å presse seg forbi Roberto Uran på målstreken på den vel 146 kilometer lange 16. etappen. Målet lå på toppen av en kategori 1-stigning, og den unge franskmannen viste virkelig styrke.

Dansken Chris Anker Sørensen var med på å prege mandagens fjelletappe, der sammenlagtleder Vincenzo Nibali fikk problemer over det siste fjellet. Han måtte slippe og tapte 22 sekunder til de hardeste utfordrerne sine i kampen om ledertrøya, men italieneren leder fortsatt, 28 sekunder foran veteranen Chris Horner fra USA.

Det var mange utbruddsforsøk underveis på etappen, men det var ikke før helt mot slutten at avgjørelsen falt. Barguil og Uran klarte å rykke løs fra tetgruppen mot slutten av den aller siste stigningen.

På de siste meterne inn mot mål kjempet de to side om side, men 21 år gamle Barguil fikk presset de nødvendige centimeterne foran i mål.

Edvald Boasson Hagen kjørte inn til 139.-plassen på etappen. Han kom inn sammen med gruppettoen, slått av teten med 17.53 minutter. I sammendraget ligger han drøye to timer og ni minutter bak teten på 82.-plass. (©NTB)