SKUFFET: Verken Xherdan Shaqiri (i midten)Valon Behrami (høyre) eller Granit Xhaka (venstre) maktet å score mot Kypros. (Foto: Walter Bieri/Ap)
SKUFFET: Verken Xherdan Shaqiri (i midten)Valon Behrami (høyre) eller Granit Xhaka (venstre) maktet å score mot Kypros. (Foto: Walter Bieri/Ap)

Drillo stempler Sveits-stjernene som humørsyke

Egil Drillo Olsen synes innsatsen til noen av Sveits sine stjernespillere svinger voldsomt.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Norge møter tirsdag kveld Sveits i en svært avgjørende VM-kvalifiseringskamp.

Med seier vil Norge kun være ett poeng bak gruppeleder i VM-kvalifiseringsgruppe E og sikre seg gode sjanser til å komme seg til verdensmesterskapet i Brasil neste sommer.

Sveits rotet bort seieren mot Island forrige fredag. Etter å ha ledet 4-1, endte oppgjøret på Stade de Suisse Wankdorf i Bern til slutt 4-4.

LES OGSÅ: Drillo om Hitzfeld-utspillet: – Helt uforståelig

– En spiller som Bayern Münchens Xherdan Shaqiri kan være enten jævlig god, eller så kan han være jævlig dårlig

– Shaqiri kan være jævlig dårlig
Den kampen har selvsagt Egil Drillo Olsen gjennomanalysert til punkt og prikke.

– De var dårlig organisert og mistet hodet mot slutten etter å ha vært gode lenge. Men jeg har også sett vennskapskampen mellom Sveits og Brasil og da var Sveits gode hele tiden, sier Drillo – som har funnet flere svakheter hos Ottmar Hitzfelds mannskap.

– Jeg vet om de gode sidene, og de har spillere på laget som holder en veldig høy klasse. Men en spiller som Bayern Münchens Xherdan Shaqiri kan være enten jævlig god, eller så kan han være jævlig dårlig, oppsummerer Drillo – og nøler ikke med å stemple enkelte spillere i Sveits’ tropp som «humørsyke».

– De hadde blant annet en rufsete defensiv organisering mot Island og en venstreback som gjorde mye rart. Ellers så har de spillere som svinger veldig i prestasjonene. Jeg vil kalle et par av spillerne på Sveits for veldig humørsyke, fastslår Drillo.

LES OGSÅ: Tre «cupfinaler» igjen for Norge: – Blir du ikke tent av kamper som dette, kan du like gjerne legge opp

SJEF: Egil Drillo Olsen (Foto: Andersen, Aleksander/NTB scanpix)
SJEF: Egil Drillo Olsen (Foto: Andersen, Aleksander/NTB scanpix)

– Ja, da tror jeg den sjansen er veldig stor – men det er ikke helt sikkert. Det avhenger av de andre kampene i gruppen.

– Vi er godt forberedt
Landslagssjefen tror Norge kan gi publikum på Ullevaal en god opplevelse mot Sveits på Ullevaal.

– Vi er godt forberedt og vi vet at Sveits blant annet er redde for dødballene våre. Sveits har sine klare svakheter og jeg tror vi har en fair sjanse for å vinne kampen, mener han.

– Kommer Norge til VM dersom det blir seier i de tre siste kampene?

– Ja, da tror jeg den sjansen er veldig stor – men det er ikke helt sikkert. Det avhenger av de andre kampene i gruppen. Men jeg er ganske sikker på at Sveits kommer til å slite med å få med seg tre poeng i blant annet Albania, sier en optimistisk landslagssjef.

DEBATT:
Tror du Norge slår Sveits på Ullevaal tirsdag kveld? Ta debatten i kommentar