Hop i egen klasse, vant tre klassikere

Vidar Hop dominerte søndagens klasseløpsdag på Bjerke. Den 54-årige bergenseren vant tre av løpsdagens åtte storløp etter imponerende kusking.

Til sammen kjørte han inn nesten 1,7 millioner kroner med sine tre seiershester: Wik Ida (Hoppederby), Papagayo E. (Norsk Travkriterium) og Timian Scott (Norsk Travderby for kaldblodshestene).

– Det var min dag i dag, det er sånne man bare drømmer om. Alt klaffet, hestene var bra, og jeg hadde marginene med meg. Seieren med Timian Scott kom jo på målfoto, sa Vidar Hop, som nå er oppe i 23 klassiske triumfer i Norge i løpet av karrieren.

Så langt i år har han 174 seirer. Det første landschampionatet er innen rekkevidde og vel så det. Og i pengeveien er han den kusken som har kjørt inn mest penger gjennom alle tider i Norge: Summen er over 172 millioner kroner.

Men alt dreide seg ikke om Vidar Hop på Bjerke søndag: I det mest verdifulle løpet, Norsk Derby for varmblodshestene, gikk favoritten Support Justice til topps etter en voldsom avslutning av løpet.

– En familieseier, sa kusk og trener Geir Vegard Gundersen på seremoniplass der fru Lotta og sønnene Martin og Magnus også var jublende til stede. (©NTB)