MERKET: Cecilie Brækhus på pressetreff dagen etter at hun slo Oxandia Castillo (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
MERKET: Cecilie Brækhus på pressetreff dagen etter at hun slo Oxandia Castillo (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Brækhus vil ikke ha ny Mathis-kamp nå

– Jeg har noen Donald-kuler i pannen, sier Cecilia Brækhus dagen derpå.

Frederikshavn (TV 2 Sporten): Cecilia Brækhus var svært lettet og glad, men også sliten da hun møtte den norske pressen etter kraftanstrengelsen mot Oxandia Castillo.

– Jeg har noen små Donald-kuler i pannen her, sier Brækhus til TV 2.

Les også: Brækhus vant på teknisk knockout

Blir nedringt av Mathis-leiren
– Vi hadde trent veldig hardt før denne kampen. Nå skal jeg ha meg en ferie, før det er tilbake i trening. Jeg er i god form og er giret på mer, forhåpentligvis kan jeg bokse i desember, i hvert fall før nyttår, sier bergenseren, som også fikk hilst på sine stolte foreldre søndag morgen.

Det har lenge vært spekulert i om Brækhus ville gå en returkamp mot Anne Sophie Mathis.

Den franske kvinnen tapte på poeng mot Brækhus for ganske nøyaktig ett år siden, i det som er regnet som en av tidenes beste kvinnekamper. Mathis har gått opp en vektklasse siden da og gjør sine saker svært godt.

Tyske Sauerland blir nedringt av apparatet rundt Mathis som ønsker ny tittelkamp.

– De er veldig sugen på en returkamp. Men for meg blir det litt for tidlig. Jeg er ikke så interessert i å treffe Mathis nå, kanskje om noen år, sier Brækhus, som gjerne venter til Mathis får flere tittelbelter fra sin vektklasse - som da kan legges i potten.

Les også: Brækhus triumferte i gigantoppgjøret: – Dette er bare begynnelsen

– Jeg er jo ranket som nummer én
Nå starter jakten på en ny motstander for verdens beste kvinnelige bokser. Spørsmålet er om det finnes noen gode kandidater. Årets idrettsnavn er villig til å gå opp både en og to vektklasser i jakten på den rette.

– Det finnes mange andre gode boksere der ute. Laila McCarter, Christina Hammer og en fra Argentina som jeg ikke helt husker navnet på nå. Mange spennende navn i forskjellige vektklasser.

– Er det noen som er bedre enn Mathis og Castillo?

– Jeg er jo ranket som nummer én i verden, det er det en grunn for. Men jeg er sulten og har lyst til å møte mange, jeg synes flere er spennende og gode boksere, svarer hun.