djokovic (Foto: CLIVE BRUNSKILL/Afp)
djokovic (Foto: CLIVE BRUNSKILL/Afp)

Djokovic møter Nadal i finalen

Verdensener Novak Djokovic lå under 1-2 i sett, men han nektet å gi seg og kjempet seg til finale i US Open med 3-2-seier over Stanislas Wawrinka. Nå venter Rafael Nadal.

– Det er slike kamper vi lever og trener for, sa Djokovic etter kraftprøven.

Sveitseren vant både første og tredje sett foran et fullsatt Arthur Ashe Stadium, men han kunne ikke hamle opp med serberens stålkondisjon og storkamprutine. Niendeseedede Wawrinka ble tydelig sliten mot slutten.

På stillingen 1-1 i femte og avgjørende sett utkjempet spillerne et game som varte 21 minutter og inneholdt 30 baller. Wawrinka vant gamet og tok ledelsen 2-1.

– Jeg tenkte at den som vinner dette gamet vinner kampen også, men da jeg tapte måtte jeg prøve å motbevise det, sa Djokovic. Det gjorde han ved å bryte tilbake umiddelbart, og siden handlet det meste om ham på vei mot seier 2-6, 7-6, 3-6, 6-3, 6-4.

– Stan var mer aggressiv enn meg og spilte bedre tennis i begynnelsen av kampen. Jeg måtte henge med og justere spillet. Heldigvis greide jeg å heve meg etter hvert, sa han.

I den andre semifinalekampen på herresiden møtte Rafael Nadal Richard Gasquet. Han gikk enkelt videre med 6-4, 7-6 (1), 6-2. Dette blir den 37. gangen han og Djokovic møter hverandre i karrieren. (©NTB)