Tøff dag på jobben for Simen Smaadal

Simen Smaadal er fortsatt ubeseiret som proff, men han fikk en tøff dag på jobben mot latvieren Oleg Fedotovs lørdag, selv om det endte med klar poengseier.

Smaadal hadde motstanderen sin på gyngende grunn i den femte runden, men tok ikke sjansen på å gå det siste skrittet framover for å avgjøre. Dermed gikk kampen alle de seks rundene. Dommerne hadde nordmannen som vinner med 60-53, 59-55 og 59-55.

– Jeg følte jeg hadde bra kontroll, men jeg kunne ikke ligge på latsiden i denne kampen. Det ble på ingen måte noen lett dag på jobben, sa Smaadal til NTB.

Han vant de to første rundene relativt enkelt, men falt inn i latvierens tempo i den tredje runden som han tapte. Deretter kom han sterkt tilbake i de tre siste rundene, men det var særlig i femte og sjette runde han viste hvem som var best.

– Dette ble en kamp som vi hadde forventet. Fedotovs var godt forberedt, men jeg synes Simen klarte seg veldig bra, særlig når vi tar i betraktning den skaden han sliter med i høyrehanda. Jeg er i alle fall veldig fornøyd med dette, sa trener Thomas Hansvoll til NTB.

Han mente det var positivt at Smaadal også får noen slike slitekamper, for det gir mye lærdom og erfaring. (©NTB)