Joshua King jubler etter å ha scoret 2   0 målet  under VM kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Kypros på Ullevaal stadion. (Foto: SCANPIX)
Joshua King jubler etter å ha scoret 2 0 målet under VM kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Kypros på Ullevaal stadion. (Foto: SCANPIX)

Sint King ringte mental trener etter vrakingen

– Jeg var skuffet, frustrert og sint i går kveld, sier Joshua King som hysjet mot publikum etter 2-0-målet mot Kypros.

Ullevaal stadion (TV 2 Sporten): En telefon til Erik Bertrand Larssen ble løsningen da en sint Joshua King gikk tilbake på hotellrommet torsdag kveld etter å ha fått beskjed av Drillo at han ikke fikk starte mot Kypros.

Den mentale treneren som har jobbet med blant andre Petter Northug, Suzann Pettersen og skilandslaget innledet et samarbeid med King for rundt fire måneder siden.

– Jeg var skuffet, frustrert og sint. Jeg følte jeg hadde vist både på trening og de siste ukene hva jeg er god for. Erik puttet litt ord i hodet på meg, så da jeg sto opp i dag var alt glemt, sier King i pressesonen etter kampen.

Se intervju med King øverst i artikkelen

TV 2 Play: Se kampreferat Norge-Kypros 2-0

Smilte igjen
Han ville ikke røpe noe av innholdet i samtalen, men forteller at han ikke fikk noen forklaring av Drillo på hvorfor han måtte starte på benken fredag kveld. King gir samtalen med Bertrand Larssen noe av æren for det gode innhoppet mot Kypros.

Jeg var skuffet, frustrert og sint.

– Jeg gjør det bra for tiden, så samarbeidet fungerer bra. Jeg prøver å slå en av prat med Erik av og til, men det er ikke sånn at jeg ringer hver kveld for å si god natt. I går trengte jeg en prat da jeg ikke skjønte hvorfor jeg ikke fikk starte, og ti minutter på telefonen hjalp hodet mitt. Da jeg sto opp i dag smilte jeg igjen, forteller King.

– Hvordan hadde hodet vært uten den samtalen?

– Jeg hadde nok stått opp sur, brukt energi på det og neppe vært like god da jeg kom inn. Erik har vært viktig for meg, vi har ikke startet jobben ordentlig enda, men bare vent. Dette blir bra, sier Oslo-gutten og smiler.

TV 2 Play: Se intervju med Wolff Eikrem her
TV 2 Play: Se intervju med Drillo her

Hysjet
Mannen som ble stående lengst i pressesonen av samtlige norske spillere satte inn sitt første landslagsmål i bortekampen mot Kypros i fjor høst. Nummer to kom mot guttene fra partyøya fredag kveld etter pasning fra hans tidligere lagkamerat i Manchester United–Magnus Wolff Eikrem.

I går trengte jeg en prat da jeg ikke skjønte hvorfor jeg ikke fikk starte.

– Vi har gjort det der i tre år tidligere. Det var gøy å få det til på landslaget, sier King som feiret med å hysje mot publikum på Ullevaal.

– Det er mange som sier jeg ikke kan score mål. Da er det gøy å score foran mamma, pappa onkel og guttene mine som så på hjemme.

TV 2 Play: Se intervju med Brede Hangeland her

– Hvem er det som sier du ikke kan score mål?

– De som vet det, vet det. Det er ingen av dere, men en dere kjenner, sier King og smiler.

TV-bildene viste at bak en jublende Drillo satt en rolig innbytter og klappet forsiktig da Tarik Elyounoussi ga Norge ledelsen like før pause. På spørsmål om grunnen til den avmålte feiringen, forklarte King:

– Jeg trodde det var selvmål, men da jeg så det var Tarik begynte jeg å klappe. Selvfølgelig er jeg glad for at vi scoret, men jeg feiret knapt nok da jeg scoret selv også. Det er sånn jeg er som person.