MENER NORGE TOK ET STEG: Erik Thorstvedt mener det norske laget tok et lite steg mot fornyet VM håp fredag, og kan ta et nytt stort steg tirsdag. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))
MENER NORGE TOK ET STEG: Erik Thorstvedt mener det norske laget tok et lite steg mot fornyet VM håp fredag, og kan ta et nytt stort steg tirsdag. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))

TV 2s eksperter om VM-mulighetene: – Svartmalingen har vært for drastisk

Erik Thorstvedt mener Norge tok et lite steg mot VM fredag og at de kan ta et stort på tirsdag.

Norge-Kypros 2-0
Norge tok tre poeng mot Kypros fredag, passerte både Albania og Island på tabellen og inntok 2. plassen når tre kamper gjenstår av gruppespillet i VM-kvalifiseringen.

Den første av disse spilles førstkommende tirsdag hjemme mot Sveits, i det som blir en mye tøffere kamp for Drillos mannskap.

Sveitserne opplevde selv en dramatisk kamp mot Island fredag, som endte 4-4 i Bern. Det betyr at Norge kun er fire poeng bak Sveits på tabelltopp, og ett poeng foran Sveits og Albania.

Les også: Sjokkcomeback i Bern hjalp Norge

– Vi er på den plassen som vi realistisk sett håper på å ende på til slutt, og jeg synes den svartmalingen om at vi aldri kommer til å greie det har vært altfor drastisk. Vi har tatt et lite steg i dag og kan ta et stort på tirsdag. Det kan bli gøy med et norsk landslag igjen. Vi kan i hvert fall styre det inn til 2. plassen, sa TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt i studio etter kampslutt.

Les også: Eks-United-samarbeid sørget for norsk seier

Artikkelen fortsetter under bildet!

JUBLENDE NORSKE SPILLERE: De norske landslagsspillerne jubler mot Kypros. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
JUBLENDE NORSKE SPILLERE: De norske landslagsspillerne jubler mot Kypros. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

– Ungguttene har en sjanse til å ta steget
På Ullevaal fredag var det ungguttene Magnus Wolff Eikrem og Joshua King som avgjorde da de med henholdsvis målgivende pasning og nettsus sørget for nådestøtet og den forløsende 2-0-scoringen.

– Nå har de en sjanse til å ta steget opp og vise at de vokser som landslagsspillere når det virkelig kreves. Jeg er spent på laguttaket til Drillo mot Sveits, for det er vel ingenting som tilsier at at vi har funnet den midtbanen som skal styre for Norge de neste årene. Her kan det fort bli bytter. Vi så at Ruben Yttergård Jenssen kom inn, så å treffe på den kampen blir viktig for Drillo. Men dette var et viktig sted på veien. Nå må de klinke til, og kanskje ha litt flaks, sa Erik Thorstvedt.

Hans tidligere landslagskamerat Kjetil Rekdal ser også frem mot tirsdagens oppgjør på nasjonalarenaen.

Det blir forhåpentligvis et fullsatt Ullevaal. Jeg tror denne seieren gir ro og selvtillit inn mot tirsdagen, som kan bli et fyrverkeri av en fotballkamp. - Kjetil Rekdal

– Nå fikk vi en seier vi måtte ha, og på tirsdag blir det forhåpentligvis et fullsatt Ullevaal. Jeg tror denne seieren gir ro og selvtillit inn mot tirsdagen, som kan bli et fyrverkeri av en fotballkamp. Da tror jeg vi får publikum enda mer med enn i kveld, sa tidligere landslagskaptein Rekdal.

Dersom Norge må kjempe om å bli beste gruppetoer strykes poengene mot laget som kommer nederst i gruppen, så sånn sett var det ikke det nødvendigvis de tre poengene som ble tatt mot Kypros som var viktigst.

– Poengene forsvinner uansett, men det handler om selvtilliten og roen inn mot treningene på lørdag, søndag og mandag. Det blir positive spørsmål på pressekonferansene, men guttene må ikke gå og tenke på Sveits fra de våkner opp i morgen tidlig, sa Mini.

Se også: Elyounoussi: – Vi hadde full kontroll

Spår endringer
Selv om det ble seier mot kypriotene tror TV 2s fotballekspert at Drillo foretar endringer til kampen om fire dager.

– Vi kommer garantert til å få se noen bytter på laget. Håvard Nordtveit kommer nok inn. Han skulle spilt i dag. Gashi leverte de vi kan forvente av ham, men Nordtveit skal spille, sa Mini, som også stilte spørsmål ved spissplassen.

– Vi har jo de midtbanespillerne vi har. Eikrem og Stefan Johansen har tydeligvis fått beskjed om at de på løpe, men hvis Marcus Pedersen er frisk, er han et alternativ til Moa på topp? Får vi litt mer muskler og en som kan holde på ballen?

– Vi slår for lite innlegg. Vi kommer til 16 cornere, men altfor lite innlegg. Når vi bygger opp på siden må vi komme med innleggene, storme inn i boksen og bygge opp rundt Moa, mente Kjetil Rekdal.

Erik Thorstvedt mente at Joshua King spilte seg inn på laget, men Mini er ikke nødvendigvis sikker på at Blackburn-spilleren får muligheten.

– Det der er alltid vanskelig. Han har kommet inn, og er han en typisk innbytter som kommer inn når kampen er åpen? Men kanskje vi bør gi han en sjanse til å få lov til å vise seg fram fra start, sa Mini.

Se også: King: – Vi gjorde som i Manchester United

Spillerne har troen
Også spillerne selv tror fredagens seier mot Kypros kan følges opp med tre poeng mot gruppelederne og fornyet VM-håp.

– Med tap hadde vi vært ute, men nå har vi en sjanse mot Sveits. De er et mye bedre lag og det vet vi. Det blir en sykt tøft kamp, men vi slår nedenfra og opp. Vi viste der borte også at det er bedre å spille mot lag som er «bedre enn deg», så det gleder vi oss til, sa Magnus Wolff Eikrem.

Se seiersintervjuet med Wolff Eikrem her:

751879

Hva tror du om Norges muligheter? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!