Redknapp (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)
Redknapp (Foto: Anthony Devlin/Pa Photos)

Supporter hetset West Ham-spillerne - fikk drømmen oppfylt av Harry Redknapp

I 1994 var Steve Davies på plass for se West Hams treningskamp mot Oxford. Det endte med debut for favorittlaget.

West Ham-supporter, Steve Davies, fikk sjansen til å spille for favorittklubben da Harry Redknapp fikk nok av hetsingen hans. Den sjansen grep han og spilte på topp sammen med TV 2s fotballekspert Trevor Morley.

Det er den engelske avisen the Guardian som har intervjuet Davies om da han fikk sjansen til å spille for favorittlaget West Ham i en treningskamp mot Oxford City sommeren 1994.

Den unge engelskmannen var på plass for å se kampen og satt ved siden av daværende assistentmanager i West Ham, Harry Redknapp, og resten av laget. Selv om the Hammers ledet oppgjøret, var Davies ikke fornøyd med hvordan Lee Chapman gjorde det på topp.

– Lee Chapman spilte på topp for oss og møtte en liten fyr fra Oxford. Selv om Lee var mye høyere enn han, tapte han duellen. Da ropte jeg «Kom igjen! Kom deg opp, ditt esel» til han.

Fikk nok
Det skulle vise seg å være et sjakktrekk. I pausen gjorde Redknapp fem bytter, men flere skader i andre omgang gjorde at de snart ikke hadde flere spillere igjen å sette innpå.

– Det var en fyr ved siden av innbytterbenken med West Ham-tatoveringer over hele armen – etter to minutter begynte han å mase på meg, fortalte Redknapp til et TV-show kalt A League of Their Own, gjengitt av the Guardian.

– Jeg begynte å gå tom for spillere, og så fikk vi enda en skade, så da sa jeg til han: "Oi, kan du spille like bra som snakker?"

– Jeg kastet meg over gjerdet og Harry fulgte meg inn i garderoben, forteller Davies. Der fikk han utdelt drakt og fotballsko.

– Alvin Martin satt ved siden av meg og ga meg et klaps i bakhodet for å få meg i gang. Vi gikk ut på banen, og jeg var framdeles sikker på at Harry bare tullet med meg. Jeg trodde ikke at jeg faktisk skulle få spille.

Spilte med Trevor Morley
Men Davies fikk debuten han hadde drømt om siden han spilte fotball i Sunday League da han var yngre - på topp sammen med TV 2s fotballekspert Trevor Morley.

– Man kunne se at han hadde spilt fotball før. Han var ikke dårlig, men han var ikke god nok for West Ham heller. Jeg har lyst til å si at han faktisk spilte bedre enn meg i andre omgang, sier Morley til tv2.no og ler.

Saken fortsetter under bildet.

Trevor Morley, West Ham, Upton Park
Trevor Morley, West Ham, Upton Park

– Jeg husker at vi prøvde å spille han god og hjelpe han med å score, men han var ikke borti ballen så mye.

Da speaker på stadion spurte Redknapp hva navnet på den nye spilleren deres var, svarte han følgende.

– Har du ikke sett på VM? Dette er den store bulgareren Tittyshev.

Scoret
Davies forteller at han gjorde det han kunne for å holde følge med storspillerne - til tross for at han røykte 30 sigaretter for dagen og hadde drukket to øl iløpet av første omgang.

I det 71. minuttet skjedde det.

– Plutselig var vi i angrep. Jeg hadde to forsvarsspillere foran meg. Ballen ble sendt inn foran mål. Jeg barre klinte til.

Det lave skuddet gikk forbi Oxford-keeper, Colin Fleet, og inn i hjørnet.

– Det var som om tiden sto stille. Det var mitt livs største øyeblikk. Jeg skal ikke skryte på meg at det var et fantastisk mål, men alle teller.

– Han var modig. Det er ikke mange gutter som han hadde gjort det han gjorde. Dette er jo en drømmehistorie, sier Morley.

West Ham vant kampen 4-0, men Davies fikk ikke beholde drakta med nummer 3 bakpå. Den trengte de til neste kamp mot Newcastle.

Se bilder av innhoppet til Davies i the Guardians artikkel.