Drillo og Norge må vinne fredagens hjemmekamp mot Kypros (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)
Drillo og Norge må vinne fredagens hjemmekamp mot Kypros (Foto: Kallestad, Gorm/NTB scanpix)
tippesaken_header
tippesaken_header

Bonuspotten skal ut på Tippekupongen

Hjelp på veien til en god utbetaling

Bonuspotten på fem millioner skal fordeles mellom alle rekkene som inneholder 12 rette.

Det medfører at en 12-er som normalt ville gitt 10 000 kr. denne fredagen belønnes med 50 000 – 60 000 kr.

Premien kan altså bli stor selv med mange favorittseire.

Men, når ”alle” vet dette, vil favorittene bli enda mer overspilt enn det som er normalt, og uavgjort og outsiderne vil få færre markeringer enn det de fortjener.

Kupongene våre blir ser slik ut:

144-rekker

Spill kupongen her

1. Norge – Kypros H

2. Sveits – Island H

3. Slovenia – Albania HUB

4. Skottland – Belgia UB

5. Serbia – Kroatia HUB

6. Italia – Bulgaria H

7. Tyskland – Østerrike H

8. Irland – Sverige UB

9. Romania – Ungarn HU

10. Nord-Irland – Portugal UB

11. Polen – Montenegro H

12. Finland – Spania B

864-rekker

Spill del 1 her

Spill del 2 her

1. Norge – Kypros HU

2. Sveits – Island H

3. Slovenia – Albania HUB

4. Skottland – Belgia UB

5. Serbia – Kroatia HUB

6. Italia – Bulgaria H

7. Tyskland – Østerrike H

8. Irland – Sverige UB

9. Romania – Ungarn HU

10. Nord-Irland – Portugal UB

11. Polen – Montenegro HUB

12. Finland – Spania B

Dette blir altså 864 rekker, og den må fylles ut som to 432-rekkere. Kampene 2 til 12 fylles ut likt på begge kupongene. I kamp 1 fyller man ut H på den ene kupongen, U på den andre.

Vil man ta med eksempelvis U i Tyskland og Italia i tillegg blir innleveringsprisen 3456 kroner. Premien på 12 rette kan da bli alt mellom 500 kroner og 6 000 000. Det kan være fornuftig å spille sammen med andre når bonuspotten skal deles ut. Det er jo som kjent langt bedre å vinne for eksempel 25 prosent av en pen gevinst enn 100 prosent av ingenting.

Om fredagens kupong. (Husk at det er MIDTUKE).

Omtale av alle kampene finner du på oddsprogrammet

Norge, Sveits, Italia, Tyskland, Portugal og Spania er alle svært store favoritter. I gjennomsnitt vil disse seks trolig få rundt 77 prosent av makeringene.

Går alle disse inn vil rundt 21 prosent av de innleverte rekkene være med i kampen om 12 rette. Dersom favorittene i de seks øvrige også vinner, vil det trolig bli rundt 500 kr. i utbetaling for 12 rette. Men, taper én av storfavorittene og én annen spiller uavgjort vil mange rekker falle ut. Skulle for eksempel Norge spille uavgjort og Portugal tape, vil det alene sende premien for 12 rette opp i rundt 10 000.

Oddsen kampene har på Langoddsen er et nyttig hjelpemiddel. Den tilsier følgende sjanser for at hver av de seks største favorittene innfrir: Norge 69 prosent, Sveits 73 prosent, Italia 67 prosent, Tyskland 77 prosent, Portugal 70 prosent og Spania 76 prosent. Er oddsen korrekt er det 13 prosent sjanse for at alle seks vinner, mens de altså er med på 21 prosent av de innleverte rekkene. Om oddsen forteller sannheten er det 32 prosent sjanse for at fem av de seks storfavorittene innfrir, 32 prosent sjanse for at fire innfrir og 17 prosent sjanse for at tre innfrir. Det er altså større sjanse for at tre innfrir enn at seks gjør det, men får du inn tre som feiler vil du ha lagt grunnlaget for en solid 12-erpremie. Spiller tre av storfavorittene uavgjort vil den krype over 50 000. Det er 20 gangere dyrere å levere rekkene med tre favoritter og tre uavgjorte i de seks kampene med storfavorittene enn det er å spille på alle storfavorittene, men er man så heldig å få de inn, blir premien over 100 ganger så stor.

Man bør altså ta høyde for noen overraskelser i de seks kampene hvor det er størst favoritter.

Spørsmålet er hvilke av dem man skal velge ut.

Kamp 1. Norge ”må” vinne. Det ble 3-1-seier til Norge i det omvendte oppgjøret. Kypros har bare fire poeng, og de har tapt alle bortekampene. Norge har ikke imponert, og å være favoritter passer Drillos heller dårlig.

Kamp 2. Sveits topper gruppen med 4-2-0. Sju poeng er tatt hjemme, sju borte. Island har 1-0-2 hjemme og 2-0-1 borte, og er treer i gruppen. Sveits vant det omvendte oppgjøret 2-0. Den ser ut som en H.

Kamp 6. Italia topper gruppe B med 2-0-0 hjemme og 2-2-0 borte. Bulgaria er nr. 2 med 2-4-0. De klarte 2-2 i det omvendte oppgjøret. Italia er som regel svært solide på sine forskjellige hjemmebaner, men her mangler de spillere som har scoret sju av deres 12 mål.

Kamp 7. Tyskland suser mot VM, men de avga poeng hjemme mot Sverige. Østerrike er nr. 2 med 3-0-1 hjemme og 0-2-0 borte. De klarte ikke å slå Kasakhstan borte, og tapte hjemme for tyskerne. Østerrike har neppe noe å hente i denne, men Tyskland er ikke toppet.

Kamp 10. Nord-Irland er med sine 1-3-2 snart slått ut. Seieren tok de dog hjemme over Russland i august. Portugal topper med 4-2-1, men Russland og Israel henger på. Portugiserne har det med å feile av og til. De klarte bare 1-1 hjemme mot Nord-Irland, og de slo ikke Luxembourg med mer enn 2-1 borte. Det er en del fravær i begge lag, og U bør tas med.

Kamp 12. Finland er nr. 3 i gruppe I med 1-3-1. De må vinne de tre som står igjen for å kunne nå VM. De klarte på sjokkerende vis 1-1 borte mot spanjolene. Spania er i førersetet med 3-2-0, ett poeng foran Frankrike. Spania har igjen Hviterussland og Georgia hjemme etter denne, men poengtap her kan bli for dyrt.

Lykke til!

Få gratis kortleser her