MOTBØR: Egil Drillo Olsens nei til OL i 2022 møter motbør i landslagsgruppen. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
MOTBØR: Egil Drillo Olsens nei til OL i 2022 møter motbør i landslagsgruppen. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Landslagets Oslo-gutter uenige med Drillo – vil ha OL i 2022

Fire av de fem landslagsspillerne fra hovedstaden vil stemme ja til folkefest og nye idrettsanlegg i Oslo.

Ullevaal stadion (TV 2 Sporten): – Jeg er utvilsomt for et OL i Oslo, sier keeper André Hansen.

Han er dermed uenig med landslagssjef Egil Olsen som i VG forrige uke gikk ut mot OL-søknaden og forklarte hvorfor han mener lekene ikke bør komme til Norge i 2022.

– Uenig med sjefen, Hansen?

– Ja, rett og slett! Han har fått med seg flere OL da, men jeg fikk ikke oppleve Lillehammer noe nærmere enn YouTube-klipp og gamle historier. Anleggssiden i Oslo er dårlig nå – det er ikke svømmehaller, ishaller og Valle Hovin er vel utslitt. Jeg er helt klart for, sier Odd-keeperen.

LES OGSÅ: King vil bli kvitt joker-stempelet

– Det hadde vært kult å få oppleve et OL i hjembyen. Uten å ha satt meg inn i alt det politiske og slike ting høres dette bra ut.

Håper på OL
Generalsekretær Kjetil Siem har uttalt at også han er uenig med Drillo. Det samme er Vålerengas fotball- og hockeyspillere som sammen besøkte rådhuset for å forhåndsstemme onsdag.

– Det hadde vært kult å få oppleve et OL i hjembyen. Uten å ha satt meg inn i alt det politiske og slike ting høres dette bra ut. Jeg mener ja, sier Moa, som mener Drillo må få lov til å ha sin egen mening om saken.

– OL? Det hadde vært kult! Hvorfor ikke liksom? Vi bruker så mye penger på andre ting, klart det hadde vært kult med OL i Norge. Men det må arrangeres når jeg er hjemme, sier Blackburns Joshua King og smiler.

TV 2 PLAY: – Skal vi til Brasil, må vi slå Kypros

KLAR: Joshua King er klar til å starte for Norge. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
KLAR: Joshua King er klar til å starte for Norge. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Negativ Braaten
TV 2 Sporten skrev forrige uke at flere meningsmålinger vitner om en stadig større nei-side i diskusjonen om OL i 2022. De siste meningsmålingene tyder på at bare 40 prosent av Oslo-borgerne vil stemme ja under valget.

– Jeg er en idrettsglad person som er for OL, men jeg kan forstå de som er imot da det er snakk om store beløp som kan bli brukt på andre ting som for eksempel flere idrettsanlegg for ungdom, sier Omar Elabdellaoui som er oppvokst på Grünerløkka.

Daniel Braaten er den eneste av de fem Oslo-guttene i landslagstroppen som møter Kypros på Ullevaal i kveld som er enig med Drillo. FCK-kraftpluggen sier han vil stemme nei til OL i hovedstaden i 2022.

– Jeg er ikke så positiv egentlig, sier Braaten.

– Hvorfor ikke?

– Det koster penger da. Jeg tror vi kan pusse opp fasilitetene også uten et OL. Klart det vil være en fantastisk opplevelse, hvis man ser tilbake til 1994 var det stor stemning, men man får ta tiden til hjelp å se hvilken vei det tipper. Jeg er mer mot enn for.