Elden og Andenæs (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Elden og Andenæs (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Nå nærmer det seg siste dans i overgangssaken

Siste mulighet for forsvarerne til å overbevise dommeren.

LIVE: Følg overgangssaken direkte (09.00)

Oslo/Sandvika (TV 2): Onsdag la aktor Morten Stene ned påstand om fem måneders fengsel for Inge André Olsen, Lars Holter Sørensen og et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS.

Aktoratet mener tidligere Vålerenga-leder Truls Haakonsen bør bak lås og slå i 90 dager. I tillegg la aktoratet ned påstand om 240 000 kroner i foretaksstraff for Stabæk Fotball A/S og 120 000 kroner til Stabæk fotball.

Mener Gunnarsson var verdt minst 2,5 millioner kroner
I sin avsluttende prosedyre forsøkte Stene å overbevise dommerne om at avtalen om å selge Veigar Pall Gunnarsson for 1 million kroner var en grov underprising fordi Stabæk ville holde penger unna Nancy, den franske klubben som hadde rett på halvparten av pengene ved et eventuelt videresalg av Gunnarsson.

Etter påtalemyndighetens syn var Gunnarssons verdi i realiteten et sted mellom 2,5 millioner kroner og 4 millioner i juli 2011. Aktoratet prosederte på at opsjonsavtalen på Herman Stengel var en konstruksjon for å bedra Nancy.

– Spørsmålet her er om en i en fortvilet desperat situasjon har vært litt for kreative og litt for lure fordi en ville berge en fotballklubb, sa Stene.

Les: Aktor la ned påstand om fem måneders fengsel i overgangssaken
Les: Prosedyrer i overgangssaken: – Ville vunnet 5-0 om det hadde vært en fotballkamp

Forsvarerne skal i ilden
Inge André Olsens forsvarer Ole Petter Drevland gikk rett i strupen på aktoratet. Drevland mener at vilkårene for straff, slik han forstår straffelovens bestemmelser om bedrageri, ikke er innfridd.

I dag skal forsvarerne Peder Morset, Ellen Holager Andenæs, Berit Reiss-Andersen og John Chr. Elden komme med sine sluttprosedyrer. Etter den siste prosedyren får partene ordet en gang til hver. Det blir det siste som skjer i Asker og Bærum tingrett i denne omgang.

Dom i saken er ventet i løpet av to uker.