Müller: – Klose fortjener målrekorden

Spisslegenden Gerd Müller mener det er på tide at Miroslav Klose slår hans 39 år gamle scoringsrekord for Tysklands fotballandslag.

35-årige Klose har stadig tillit hos landslagssjef Joachim Löw. På 128 kamper har han scoret 67 mål. To fulltreffere mot Østerrike fredag vil sende Lazio-spissen forbi Müller.

– Det har lenge vært et spørsmål om hvor lang tid det tar før han slår rekorden min. Jeg er virkelig glad på hans vegne. Miro er en enestående spiss og hyggelig fyr. Han fortjener rekorden, sier Müller.

Tysklands kamp mot Østerrike spilles i München. Müller sier han ikke har noen problem med at rekorden kan falle i hans egen hjemby.

Ytterligere en sjanse kan komme for Klose mot Færøyene tirsdag. Han synes uansett det ikke er rettferdig å sammenligne ham med Müller, som banket inn 68 Tyskland-mål på 62 kamper.

– Det er en vits å sammenligne meg med ham. Han bør ikke sammenlignes med noe. Det han har oppnådd, så mange mål i så mange kamper, er unikt. Det har jeg fortalt ham selv, sier Klose. (©NTB)