Den skal bli en av verdens billigste SUV er når den kommer på markedet til høsten   Nissans nye Terrano.
Den skal bli en av verdens billigste SUV er når den kommer på markedet til høsten Nissans nye Terrano.

Nissan Terrano: Denne lavprisbilen får ikke vi kjøpe

Går snart i produksjon, og skal bli svært prisgunstig.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Som tidligere eier av Nissan Terrano gleder jeg meg over at i alle fall navnet kommer tilbake, Terrano var en god og trofast sliter.

Jeg ser dere skriver at den nye skal produseres i India, men vet dere noe om den eventuelt skal komme til Norge? Jeg synes konseptet virker svært interessant og tror dette også kunne vært en bil for oss nordmenn. Det er nemlig ikke alle av oss som må ha siste nytt på utstyr og avanserte løsninger hele tiden. Vennlig hilsen Svein.

LES OGSÅ: Klart for ny billig-SUV

Benny svarer:

Hei Svein. Ja, jeg synes også det er hyggelig at Terrano-navnet gjør comeback, og på mange måter er jo også den nye tro mot det opprinnelige konseptet: En enkel, men robust bil som skal tåle litt juling.

Nye Terrano er søstermodellen til Dacia Duster, en bil vi også kjenner fra det norske markedet. Renault/Nissan-konsernet har hatt stor suksess med sin Dacia-satsing, og her tar de det altså et lite skritt lenger.

Rent personlig synes jeg bilen ser stiligere ut med Nissan-fronten enn Dacias egen, og interiøret skal også være en del oppgradert i forhold til opphavet.

Duster er forresten i ferd med bli en skikkelig verdensbil. I noen markeder selges den faktisk også som Renault Duster. Det er altså tydelig at konsernet ikke synes de har noe å skamme seg over her, heller motsatt.

Det at den skal bygges i India, er naturligvis positivt for kostnadsbildet på den. Det jeg har lest om dette, tyder på at India også skal være det viktigste markedet for bilen, i tillegg til land i området rundt.

Vi har sjekket med den norske Nissan-importøren, og de har ikke fått noen signaler på at bilen skal lanseres på det europeiske markedet. Dermed er det nok også fint lite som tyder på at den vil komme til Norge.

Men som sagt: Duster er jo allerede her, og selv om den ikke akkurat har vært noen storselger så langt, ruller det en del av dem på norske veier nå.

Les mer om Duster: Et av de mest fornuftige bilkjøpene


Stort arkiv


Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:LES OGSÅ: Hva er verst for bruktbilen – alder eller kilometer?