Yeovilskandale
Yeovilskandale

Fikk dårlig samvittighet etter skandalemål – lot motstanderen score

Se de utrolige scenene fra oppgjøret mellom Yeovil og Birmingham.

Det oppsto høyst uvanlige scener da Yeovil tok imot Birmingham i andre runde av Capital One Cup tirsdag kveld.

For på overtid av oppgjøret, på stillingen 2–1 til Birmingham, spilte Birminghams keeper Colin Doyle ballen ut over sidelinjen etter at lagkameraten Dan Burn ble liggende nede med tilsynelatende store smerter.

Lot motstanderne score
Istedenfor å spille ballen tilbake til motstanderens keeper da spillet ble satt i gang igjen valgte Yeovils forsvarsspiller Byron Webster like godt å lobbe ballen over keeper og i mål.

Da svartnet det for Birmingham-spillerne og det oppsto nærmest et slagsmål ute på gressmatta.

Mål er uansett mål, og oppgjøret gikk til ekstraomganger.

Les også:Riise avgjorde straffekonk og hindret pinlig cuptap for Fulham

Og i ekstraomgangene fortsatte dramatikken. For etter 104 minutter sørget Yeovils Luke Ayling for at det eksploderte på Huish Park da han satte inn 3–2 for de grønne- og hvitstripete. Men jubelen hos de fremmøtte ble omgjort til lettere sjokktilstand da de like etter så Birminghams Lee Novak få gå uforstyrret frem å score fra avspark.

Yeovil-manager Gary Johnson hadde nemlig gitt spillerne sine beskjed om å la motstanderen få lov til å gå frem og score med tanke på hva som hadde skjedd på tampen av ordinær spilletid.

Beklaget
Den avgjørelsen kostet laget hans avansement til tredje runde i turneringen. Birmingham var nemlig kaldest da det hele skulle avgjøre fra straffemerket, og kunne dermed juble etter 120 svært dramatiske minutter.

Etter kampen innrømmet Yeovil-sjefen at han hadde gitt spillerne beskjed om ikke å sende ballen tilbake til keeper da motstanderens sisteskanse spilte den ut over sidelinjen i det 90. minutt.

– Jeg ville at vi skulle spille, men hadde ikke forventet at Birmingham skulle stå helt stille. Jeg hadde heller ikke forventet at Byron skulle sette den direkte i mål, sier han.

Han mener det er et problem at lag spiller ut ballen fordi egen spiller ligger nede på slutten av kamper. Likevel beklager han til tirsdagens motstandere.

– Jeg beklager til Birminghams supportere, ansatte og spillere. Men disse tingene skjer for ofte på slutten av kampene, sier han.

Les også: Liverpool avanserte i ligacupen på marerittkveld

Birminghams manager Lee Clark var til tross for seier og beklagelse ikke fornøyd med hva han hadde sett under kampen.

– Det er mulig jeg tar feil, men foreldrene mine lærte meg til å bli en mann med god sportsånd da jeg vokste opp. Det gjelder uansett om vi vinner, taper eller spiller uavgjort. Jeg kommer til å snakke med de riktige folkene for å klage på dette. Jeg mener noe bør bli gjort, sier han.