Andresen hadde store planer for Stengel

Martin Andresen forklarte seg tirsdag om hvor surt det var at han ikke fikk hentet Herman Stengel under sin tid som Vålerenga-manager.

I sin vitneforklaring i Asker og Bærum tingrett, beskrev Andresen hvordan han hadde lyst til å bidra til at midtbanetalentet skulle nå lengst mulig.

– Jeg sa en gang at jeg kunne gjøre ham til landslagskaptein. Og det hadde vært sunt for ham. Han kunne jobbet bra med meg. Han har alt som skal til for å lykkes, sa den tidligere landslagsspilleren ifølge VG.

Etter den mye omtalte opsjonsavtalen forsøkte Vålerenga å hente Stengel tre ganger. Både høsten 2011, våren 2012 og i fjor sommer ville Oslo-klubben sikre seg den nå 18 år gamle spilleren.

Ifølge Andresen ønsket alle i Vålerengas sportslige avdeling å utnytte opsjonen for å kjøpe Stabæk-spilleren. Men to styremedlemmer nektet å hente ham så lenge politietterforskning og rettsbehandling av overgangssaken pågår.

– Det var en politisk beslutning fra Vålerengas hovedstyre. Jeg oppfattet også at de som sitter på pengene ville kjøpe ham fordi det var planen hele veien. Men så ble det stoppet av helt andre årsaker enn sportslige, sa Andresen. (©NTB)