Fc København (Foto: Meilvang, Nils/NTB scanpix)
Fc København (Foto: Meilvang, Nils/NTB scanpix)

Brukte ulovlig spiller i Solbakkens debut

Nå kan FC København forvente seg politianmeldelse.

Ståle Solbakken var tilbake på trenerbenken for FC København da det danske hovedstadslaget spilte 1-1 hjemme mot FC Vestsjælland søndag.

Nå viser det seg at kampen kan få en sur ettersmak for Solbakkens klubb. Den nysignerte nigerianske angriperen Fanendo Adi ble nemlig benyttet under oppgjøret uten at spilleren hadde fått innvilget verken opphold- eller arbeidstilatelse. Det kan nå få konsekvenser.

Les også: Foreløpig ingen Solbakken-effekt i Parken

Ifølge den danske loven har spilleren selv ansvar for å skaffe seg arbeidstillatelse. Dersom man er utlending i Danmark og arbeider ulovlig så kan man bli utvist fra landet. I tillegg kan både arbeidstager og arbeidsgiver straffes med bøter eller fengsel.

Susanne Hjortshøj i direktoratet som har ansvar for å godkjenne arbeidstillatelser går langt i å si at saken nå vil bli anmeldt til politiet.

– Jeg kan ikke kommentere denne saken konkret. Men på generelt grunnlag kan jeg si at dersom vi som myndighet blir gjort oppmerksom på at det har skjedd en overtredelse av utlendingsloven, så anmelder vi det til politiet, sier hun til bt.dk

Les også: Solbakken vil ikke hente Gamst til FCK

Sakene er kommet opp etter at sportsdirektør Carsten V. Jensen innrømmet det hele etter søndagens kamp.

– Oppholds- og arbeidstillatelsen er ikke på plass. Men til gjengjeld er alt som skal til for at han kunne spille kampen i dag på plass, sa han til Ekstra Bladet etter kampslutt.

Spilleren hadde nemlig fått i orden den danske spillerlisensen og klubben kan dermed ikke straffes av DBU på det sportslige planet.