Paret har vært venner siden skillsmissen i 1996.  (Foto: GoffPhotos)
Paret har vært venner siden skillsmissen i 1996. (Foto: GoffPhotos)

Tror Andrew og Fergie gifter seg igjen

Men ikke om Prins Philip får det som han vil.

AV Astrid Dyson og Beate Sneve Larsen

Prins Andrew og Sarah Ferguson, bedre kjent som Fergie, skilte seg i 1996. 17 år senere kan de ha funnet tilbake til hverandre, ifølge danske ekstrabladet.dk. Den danske avisen skriver at romantikken blomstrer og at paret snakker om å gifte seg igjen.

Alltid vært venner

Paret har to døtre sammen, prinsessene Beatrice og Eugenie. Etter 10 års ekteskap skal de ha fortsatt vennskapet og hatt det «vidunderlig» sammen, ifølge kilder den britiske avisen Daily Mirror har snakket med.

Det har gått rykter om ekteskap i flere år og prins Andrew har dette å si om ryktene:

– La meg si det på denne måten: jeg vil verken bekrefte eller avkrefte dette, melder Ekstra Bladet.

Bor sammen

Flere britiske medier hevder at en mulig gjenforening ble diskutert da paret var gjester hos dronning Elizabeth på Balmoral i Skottland forleden helg.

– Dette høres nesten utrolig ut etter alt Fergie har stelt i stand i årenes løp. Men hvem vet? De to har alltid vært gode venner - og samarbeidet om deres to døtre. Og de bor faktisk fortsatt under samme tak i Andrews residens i Windsor-parken, sier TV 2s kongeekspert, Kjell Arne Totland.

– Selv har jeg faktisk begynt å tro litt på spekulasjonene om at det som ble diskutert på Balmoral den weekenden var eldstedatteren Beatrices bryllup - og brudens mors plass ved en en kongelig vielse og bryllupsfeiring.

Sjekk ut Kjell Arne Totlands kongeblogg! Trykk her.

Prinsen sier nei

Men i følge MailOnline må prins Philip, Andrews far, dø før det kan bli noe bryllup.

Prinsen har vært sterkt kritisk til sin tidligere svigerdatter de siste årene, og har ikke likt at sønnen fortsatt er «trollbundet» av henne.

– Vi vet at han vil gå imot et hvert forslag om at de skal gifte seg igjen. Det er derfor vi alle sier at det kun kan skje etter at han har tatt kvelden, sier en venn av paret til avisen.

– Andrew ville aldri gjort noe som går i mot faren, og jeg tror heller ikke at han ville fått lov til det, sier en annen kilde.

– Det har lenge vært en kjent sak at Prins Philip ikke har mye til overs for sin tidligere svigerdatter etter alle krumpsringene hennes i media i årenes løp. Han holdt seg faktisk borte fra Balmoral den helgen Sarah var der. Og han misliker sterkt at Fergie får bo hjemme hos Andrew etter alle skandalene hun har påført familien, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland til TV2.no

Men selv om prins Philip ikke ønsker at det tidligere prinse-paret skal finne tilbake til hverandre igjen, så er Fergie nå tatt inn i varmen igjen ved flere anledninger i den britiske kongefamilien.

– Dronning Elizabeth er kjent for å være langt mer pragmatisk enn sin ektemann - og hun skal ifølge britiske kilder være villig til å strekke seg langt for Andrew. Han skal nemlig ifølge kilder alltid ha vært hennes store favoritt blant de fire barna, avslutter Totland.

Britiske kongeeksperter spekulerer i om et eventuelt bryllup for deres felles datter Beatrice vil være det siste som trengs for at Fergie skal bli helt akseptert blant alle medlemmene i kongefamilien. Da vil hun tross alt ha en helt sentral rolle som brudens mor, og stå side om side med de andre royale gjestene og familien.

Fergie og Prins Andrew venter på deres datter Beatrice. Bildet er fra 2010. (Foto: Ben Eade/GoffPhotos., © TS)
Fergie og Prins Andrew venter på deres datter Beatrice. Bildet er fra 2010. (Foto: Ben Eade/GoffPhotos., © TS)