Herman Stengel. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Herman Stengel. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Også Nancy ble tilbudt Stengel

– Men han var ikke god nok for oss sportslig.

LIVE: Følg overgangssaken direkte

Sandvika (TV 2): Det fortalte Nancys klubbdirektør Nicolas Holveck da han vitnet via videolink i Asker og Bærum tingrett mandag.

Holveck ble spurt om klubben noensinne ble tilbudt å overta opsjonen på Herman Stengel etter at saken ble kjent i media.

– Stabæk snakket om en annen spiller. Han var veldig ung, rundt 15 eller 16 år. Han var ikke interessant for oss, så vi gikk ikke videre med det, sa Holveck.

Nancy eide Veigar Pall Gunnarsson før han ble solgt til Stabæk og hadde avtalefestet et krav på 50 prosent av overgangssummen hvis spilleren ble solgt videre.

I retten ble han stilt en rekke spørsmål rundt Stengel, 15-åringen som Stabæk og Vålerenga inngikk en opsjonsavtale verdt fire millioner kroner på.

– Vi så ham spille fordi han spilte på førstelaget til Stabæk. Han ble ikke sett på som viktig nok sportslig for oss, sa Holveck.

– Ja, selvsagt sendte vi faktura.

Senere i retten presiserte Holveck at tilbudet gjaldt et kjøp av spilleren, men at de forhørte seg om flere muligheter, sett at de skulle finne Stengel interessant.

Nancy: - Veigar var 30 og hadde dårlig fysikk
I retten svarte Holveck også på klubbens erfaringer med Veigar Pall Gunnarsson, en spiller de ga 45 000 euro i ukelønn - vel 360 000 kroner.

Han uttalte seg til dels motstridende om islendinges verdi, men pratet islendingens verdi kraftig ned.

– Han var en dårlig erfaring for oss. Han var 30 og hadde dårlig fysikk. Han hadde en imponerende statistikk da han kom, men han hadde problemer med å tilpasse seg treningen og livet i Frankrike. Derfor ble han bare her i ett år.

– Fra juli 2009 prøvde vi å låne ham bort, men uten napp. Senere solgte vi han til Stabæk for en latterlig lav sum på 75.000 euro (vel 600.000 kroner). Det handlet om å få ham bort. Vi bestemte oss for å gjøre en slik deal mot at vi fikk 50 prosent av overgangssummen hvis han ble solgt videre, sa Holveck som svar på aktors spørsmål.

Senere sa Holveck at én million kroner var en god pris da spilleren gikk videre til Vålerenga.

– Stabæk fikk en meget god pris for Gunnarsson, for han var klart dyrere enn det vi selv solgte ham for til Stabæk, sa Holveck.

Sendte Stabæk-faktura
Han bekreftet at klubben sendte faktura til Stabæk etter at de ble gjort oppmerksomme på salget via media, og gjorde krav på 50 prosent av overgangssummen.

– Ja, selvsagt sendte vi faktura. VI kan ikke få penger hvis ikke, sa Holveck.

Inge André Olsen sa i forrige uke at Stabæk ikke kunne betale pengene ettersom det ikke var sendt noen betalingsoppfordring.

– Det er vanskelig å betale uten faktura. Det er slik det praktiseres. de må fakturere det, sa Olsen.

i retten mandag slo Holveck også fast at Nancy ønsket rettslige skritt da de ble gjort oppmerksom på avtalen.

Den senere avtalte summen på 200.000 euro - vel 1,6 millioner kroner - mellom partene gjorde imidlertid sitt til at kravet aldri ble aktuelt.

Gravde i TV 2-sum
Av Inge André Olsens forsvarer Ole Petter Drevland ble klubbdirektøren konfrontert med at TV 2 besøkte ham og oppga prisen Rosenborg var villige til å betale for Veigar Pall Gunnarsson var rundt fem millioner kroner, noe som i ettertid viste seg å være for høyt.

Rosenborgs tilbud var snarere på 2,5 millioner, pluss en rekke klausuler som brakte totalsummen på i underkant av fire millioner.

– Media fortalte at prisen var én million kroner fra Stabæk til VIF, men at den reelle summen var 5 millioner, sa Holveck.

Holveck fortalte også at han også ble informert om salgssummen på fem millioner av personer utenfor media.