Tutta avsluttet elendig i Canada

Suzann Pettersen kjempet om seieren i LPGA-turneringen Canadian Open, men endte på delt 7.-plass etter å ha rotet seg helt bort på siste runde søndag.

BAK DE BESTE: Suzann «Tutta» Pettersen fire slag Christel Boeljon, Angela Stanford og Lydia Ko i Edmonton i Canada. (Foto: RICK WILKING/Reuters)

Pettersen rundet av med en 72-runde, som var to slag over par. Den svake avslutningen kom etter at Tutta fikk store problemer på de fem siste hullene.

Først fikk hun en sviende dobbeltbogey på 14. hull. Den ødela mye for den norske golfstjernen. Bedre ble det ikke av at hun fulgte opp med en bogey på det neste hullet. 32-åringen spilte 16. hull på par, men fikk en ny bogeysmell på det nest siste hullet.

Halvveis ut i sisterunden var Tutta på det meste 11 slag under par. Da hun var ferdigspilt var statusen fire slag svakere (-7).

16-årige Lydia Ko fra New Zealand hadde derimot en suveren siste runde. Hun holdt seg til bare 64 slag og vant LPGA-turneringen klart. Franske Karine Icher på annenplass var fem slag bak.

Tutta endte totalt åtte slag bak Ko. Den unge vinneren klarte sju birdier og holdt seg til bare én bogey søndag.