STARTET I JOBBEN I DAG: Ståle Solbakken på treningsfeltet til FC København torsdag.
STARTET I JOBBEN I DAG: Ståle Solbakken på treningsfeltet til FC København torsdag.

Foreløpig ingen Solbakken-effekt i Parken

Ståle Solbakken kunne ikke vekke FC København i sin første kamp i comebacket som trener i den danske storklubben.

FC København - FC Vestsjælland 1-1 (1-1):

Parken/Bergen (TV 2 Sporten): Ståle Solbakken ble mottatt som en frelser da han tidligere denne uken ble presentert som ny trener i FC København.

LES OGSÅ: Her er Solbakken tilbake på FCKs treningsfelt

Solbakken hadde stor suksess da han trente klubben fra 2005 til 2011. Han ble hentet tilbake til den danske hovedstadsklubben etter at FCK har slitt stort i sesongstarten.

Forskjellen på laget er stort i forhold til det jeg forlot. Det ser du på tabellsituasjonen. Mottakelsen jeg fikk i Parken var fantastisk, men nå er «bryllupsreisen» over

Hyllet av fansen
Den tidligere Köln- og Wolves-treneren fikk en strålende mottakelse i Parken før kampen mot FC Vestsjælland søndag kveld.

– Ståle, Ståle, Ståle Solbakken, he’s got no hair but we don’t care, Ståle Solbakken, sang fansen da nordmannen entret Parken, ifølge Ekstrabladet.

Og Solbakken så tidlig ut til å få en pangstart på sin annen periode i hovedstadsklubben.

Fanendo Adi headet inn 1-0 etter bare seks minutter. Målet kom etter godt angrepsspill. På høyre siden kombinerte Christian Bolaños og Lars Jacobsen fint, før sistnevnte ga Abi et perfekt innlegg i boksen.

Les også: Ståle Solbakken blir ny trener for FCK

REDNINGSMANN? Ståle Solbakken er hentet tilbake til FCK. (Foto: Meilvang, Nils/NTB scanpix)
REDNINGSMANN? Ståle Solbakken er hentet tilbake til FCK. (Foto: Meilvang, Nils/NTB scanpix)

Gleden varte ikke lenge
Gleden varte ikke lenge for Solbakken og de over 18.000 frammøtte i Parken. Åtte minutter senere utlignet Rasmus Festersen med et langskudd.

– I første omgang kan vi punktere kampen. De har ett skudd på mål i førsteomgang. Forskjellen på laget er stort i forhold til det jeg forlot. Det ser du på tabellsituasjonen. Mottakelsen jeg fikk i Parken var fantastisk, men nå er «hvetebrødsdagene» over, sa Ståle Solbakken til TV 2 Sporten etter kampen.

Vondt kunne blitt verre for FCK. Etter en halvtime bommet Thiago Pinto Borges på en god sjanse til å gjøre 2-1 for Vestsjælland.

Kampen endte 1-1 og dermed venter FCK fortsatt på sin første seier etter seks serierunder. Tittelforsvareren står med bare tre poeng av 18 mulige.