tipstopp
tipstopp

Ekteskapsråd fra skilt mann tar helt av på Facebook

Følger du rådene han skulle ønske at han fikk?

Av: Ingrid Marie Treborg

Det finnes flust med livsvisdom på Facebook, og noe slår bedre an enn andre.

Den nyskilte Minnesota-forfatteren og -foredragsholderen Gerald Rogers ble blåst av banen etter at han la ut 20 ekteskapsråd. På få uker har innlegget blitt delt over 100.000 ganger og fått 6000 likes.

«Ekteskapsråd jeg skulle ønske jeg hadde fått» heter innlegget, som er illustrert med et bryllupsbilde av Rogers som smiler mot sin daværende kone.

«Jeg er åpenbart ikke en forholdsekspert. Det er noe med at skilsmissen min er endelig denne uka, som har gitt meg perspektiv på ting - ting jeg kunne ha gjort annerledes. Etter å ha mistet en kvinne jeg elsket, og et ekteskap som varte i nesten 16 år: Her er rådene jeg skulle ønske at jeg hadde fått», skriver han.

Facebook-innleggets første råd er slik:

«ALDRI, ALDRI ta kvinnen for gitt. Da du spurte om hun ville gifte seg med deg, lovte du at du skulle være mannen som eier hjertet hennes, og som skal beskytte det med alt du kan. Dette er det viktigste og helligste rådet du kan få. Hun valgte deg. ALDRI glem det. Aldri bli lat når det kommer til kjærligheten.»

Overse irritasjon

Videre skriver fembarnsfaren at du er nødt til å elske deg selv for å kunne elske andre, og at par er nødt til å forelske seg i hverandre hele tiden.

«Fokuserer du på det som irriterer deg, ser du bare den irritasjonen. Fokuserer du på det du elsker, blir du helt oppslukt av kjærligheten. Fokuser helt til du ikke ser annet enn kjærlighet, og da skjønner du at du er den lykkeligste mannen på jorda som har denne kvinnen som kona di».

I en offentlig uttalelse på Facebook-tidslinjen sin, skriver Rogers at han er overveldet over responsen han har fått etter at han la ut rådene.

– Jeg er utrolig takknemlig ydmyk, og det hele er ganske overveldende. Jeg håper at noen følger rådene mine, skriver han.

artikkelen fortsetter under bildet

tips2
tips2

– Ikke stikk av når hun er lei seg

I det populære innlegget råder han andre menn til å ikke prøve å forandre kona på noen som helst måte.

«Når hun er trist eller opprørt, er det ikke jobben din å skulle fikse det. Jobben din er å holde rundt henne og si at alt blir bra. La henne vite at du hører på henne, og at hun er viktig, og at du er en klippe hun alltid kan lene seg på. Kvinnesjelen handler om forandring og følelser, og følelsene hennes oppleves ofte som en storm som plutselig kommer. Forblir du sterk, og ikke dømmer henne, kommer hun til å stole på deg og åpne sjelen sin for deg. Ikke stikk av når hun er lei seg!»

Les også: Hacket veggen til Facebook-sjefen for å bli hørt

forf
forf
Avslutningsvis skriver han at han håper at andre kan ta rådene hans til seg, og forhåpentligvis følge dem.

«Dette er rådene jeg har vært på den vonde måten. Dette er rådene jeg lærte da det var for sent», skriver han.

«Leser du dette og finner visdom i smerten min - del det med unge menn som fortsatt har hjertene fulle av håp, og med parene som du tror kanskje har glemt å elske. Kanskje er en av disse mennene slik jeg var. Kanskje kan rådene mine vekke ham, og han forhåpentligvis lærer å bli den mannen som kona ventet på at han skulle bli».

Er det verdt det?

Mens flesteparten av de nærmere 200 som har kommentert innlegget er positive og takker for gode råd, er det én mann som ikke har noen planer om følge rådene.

– Jeg forblir heller singel enn å gjøre ALT det der. Herregud, kommenterer en mann med navn Paul.

– Paul, da er det best om du forblir singel. Forhåpentligvis finner du en kvinne som er verdt det en dag, svarer Gerald Rogers.

Les også:Ville selge sin egen kjempepung på nettet