mtvtopp
mtvtopp

Dette MTV-stuntet fikk ham utestengt på livstid

MTV Video Music Awards braker løs om få timer. Les alt om festens største skandaler her.

Av: Ingrid Marie Treborg

Natt til søndag norsk tid, braker det løs i Barclays Center i New York. Det er duket for MTVs årlige Video Music Awards.

Dette er den 30. gangen prisutdelingen finner sted, og dette skal bli markert for alt det er verdt.

Drake (26), Justin Timberlake (32), Lady Gaga (27), Katy Perry (28), Robin Thicke (36), Kanye West (36), Miley Cyrus (20) og Bruno Mars (27) er noen av artistene som skal opptre.

Gjennom årene har det ikke manglet på øyeblikk, antrekk og opptredener som har fått publikum og seerne til å le, gispe eller gråte – eller alt dette på én gang.

Hvem som blir nattens seierherre eller -kvinne, enten det er i form av antall priser, kjoler, taler eller uttalelser, kan du lese alt om på tv2.no natt til mandag.

Mens vi venter på det stjernespekkede kalaset, ser vi tilbake på tidenes mest omtalte MTV Video Music Awards-øyeblikk:

Kastet ut etter vulgære barnerim for voksne

I 1989 sørget den kontroversielle komikeren Andrew Dice Clay (55) for å få seg selv utestengt fra MTV Video Music Awards – og det på livstid - etter at han framførte småfrekke barnerim som ikke akkurat egnet seg på TV den gang.

I 2011 ombestemte MTV seg, og opphevet livstidsforbudet.

andrew (Foto: DVS)
andrew (Foto: DVS)

Klinte til etter hemmelig bryllup

Det famøse kysset den nå avdøde Michael Jackson delte med sin kjære kone, Elvis-datteren Lisa Marie Presley (45), fikk stor oppmerksomhet i 1994.

De to hadde nemlig akkurat giftet seg i all hemmelighet, og hadde nesten ikke vist seg offentlig sammen før de kysset på scenen.

jacksonkyss (Foto: -, © ELG/dec)
jacksonkyss (Foto: -, © ELG/dec)

Full pupp på rød løper

I 1998 var det skuespiller Rose McGowan (39) som vakte oppsikt – og det med god grunn. Den obskure sinnarockeren Marilyn Mansons (44) daværende kjæreste kom på prisutdelingen med lite annet enn rød leppestift og en gjennomsiktig kjole laget av netting og tråder på seg. Manson hadde på seg en gullfarget dress med leopardmønster, samt store solbriller og lilla leppestift.

rose
rose

Enda mer pupp

Lilla var også rapper Lil' Kim (39) året etter, da hun iført lilla parykk stod for den store røde løper-snakkisen. Ett av brystene hennes hang ute, bare dekket med en liten paljettlapp over brystvorta. Like mye ståhei ble det da selveste Diana Ross (69) ristet løs på Lil' Kims nakne bryst på scenen.

lilkim (Foto: HENNY RAY ABRAMS, © sh/rix)
lilkim (Foto: HENNY RAY ABRAMS, © sh/rix)

Kranglet, spyttet, og prompet med armhulen

I 1996 var det Oasis-brødrene Noel (46) og Liam (40) Gallagher sin tur til å stjele oppmerksomheten. De klarte ikke å skjule sine mange uenigheter mens de opptrådte. Liam kjeftet og smalt, og spyttet på scenen for å vise sin avsky overfor broren. Han benyttet også anledningen til å prompe med armhulen.

liam (Foto: BEBETO MATTHEWS, © GH RLM)
liam (Foto: BEBETO MATTHEWS, © GH RLM)

Slangesang med glitterspray

I 2001 var det Britney Spears (31) som kuppet showet, med sin framføring av den dampende hete låta «I'm A Slave 4 U» – med en levende tigerpytonslange på skuldrene og en forvirret tiger i et bur på scenen. På seg hadde hun et minimalt antrekk og masse, masse glitterspray.

britneyslave (Foto: BETH A. KEISER, © XJM DD CR RJK**NY**)
britneyslave (Foto: BETH A. KEISER, © XJM DD CR RJK**NY**)

Ville slåss med Moby

Eminem (40) har lite til overs for artisten Moby (47), og det la han ikke skjul på under sin takketale i 2002. Han skjelte ut Moby etter noter, og truet med slåsskamp.

eminem (Foto: BETH KEISER, © MMS BW DC)
eminem (Foto: BETH KEISER, © MMS BW DC)

Avbrøt takketale og ble skjelt ut

I 2009 var det hip hop-stjernen Kanye West (36) som skapte de største overskriftene under MTV Video Music Awards, da han ødela takketalen til countryartist Taylor Swift (23).

Swift skulle motta prisen Beste video med en kvinnelig artist. West avbrøt Swift da hun skulle takke, og rallet i vei og sa at det var Beyoncé som var den verdige vinneren her i gården.

Hendelsen skapte furore blant artistkolleger, og Pink (33) utnevnte Kanye til verdens største drittsekk. Rapperen gikk senere ut og beklaget oppførselen sin.

kanye (Foto: Jason DeCrow, © JC VV**NY** SAH**NY** CL**NY** P)
kanye (Foto: Jason DeCrow, © JC VV**NY** SAH**NY** CL**NY** P)

Kjøttkjolen som fikk dyrevernere til å rase

I 2010 var det Lady Gagas (27) tur til å få oppmerksomhet. Hun vakte oppsikt da hun troppet opp i en kjole, platåsko og hatt laget av kjøtt. Bildene av kjøttet som dekket Gagas kropp gikk verden over, og dyrevernerne raste.

gagakjott (Foto: MARK RALSTON, © mrr/tc)
gagakjott (Foto: MARK RALSTON, © mrr/tc)

Babyavsløring foran alle

I 2011 avslørte Beyoncé (31), som har fått seg en kort-kort sveis, under Video Music Awards at hun ventet sitt første barn sammen med sin Jay-Z (43). Hun poserte på rød løper med oransje kjole og en kul på magen.

beyoncegravid (Foto: Doug Peters)
beyoncegravid (Foto: Doug Peters)

Det berømte kysset

Madonna (55), som nylig fikk seg en helt spesiell tannpryd, klinket til i 2003, da hun kysset både Britney Spears (31) og Christina Aguilera (32) på scenen. Stuntet blir av mange beskrevet som tidenes mest minneverdige MTV Video Music Awards-øyeblikk.

madonnab (Foto: SCOTT GRIES, © pb/rs)
madonnab (Foto: SCOTT GRIES, © pb/rs)