Etter noen svært turbulente år endte koreanske Daewoo til slutt som en del av General Motors konsernet   da ble det også navneendring til Chevrolet.
Etter noen svært turbulente år endte koreanske Daewoo til slutt som en del av General Motors konsernet da ble det også navneendring til Chevrolet.

Daewoo: Derfor ser vi ikke dette navnet på biler lenger

Solgte brukbart i noen år - så ble de borte.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Mulig jeg ikke har fulgt med i timen helt, men hva skjedde egentlig med Daewoo? De solgte jo bra med biler i Norge i noen år, en kompis av meg kjørte Leganza som taxi i studietiden og mente at det var en veldig grei bil.

Det virker som de bare ble borte, selv om det ligger en del biler ute på bruktmarkedet, mange til svært gunstige priser også!


Benny svarer:

Hei du! Du har nok gått glipp av et par ting her ja, for merkenavnet Daewoo forsvant for flere år siden. Det skjedde etter at Daewoo ble overtatt av General Motors (GM) – som gjennomførte en navneendring som ikke bare ble godt mottatt.

Fra 2005 skiftet nemlig Daewoo navn til Chevrolet i store deler av verden. For Chevy-fansen var nok det et lite sjokk. Plutselig så de navnet og logoen på sitt favorittmerke på små billigbiler fra Sør-Korea. Ja, jeg kan skjønne at det måtte føles rart!

Dette skjedde etter at Daewoo hadde vært gjennom en svært turbulent periode. Finanskrisen i Asia gikk hardt ut over merket som hadde vokst fort og skaffet seg mye gjeld. I 1998 tok de også over SsangYong (som lå enda verre an), men solgte dem snart videre.

LES OGSÅ: Råbillig bruktbil som "ingen" har hørt om


På amcar-treff

I 1999 ble det kjent at Daewoo-konsernet måtte kvitte seg med bildivisjonen. En rekke store produsenter var inne i bildet, både DaimlerChrysler, Mercedes, Ford og lokale Hyundai.

Til slutt var det imidlertid General Motors som trakk det lengste strået, de tok over i 2001. Det var tydeligvis ikke merkevaren Daewoo de var mest interessert i, for bilene skiftet altså navn etter noen år.

Utgangspunktet var enkelt og greit at Chevrolet er mye mer kjent navn enn Daewoo. Mange mener dette var å rote til en sterk merkevare, men rent salgsmessig for de koreanske Chevroletene blir det regnet som en suksess.

Chevrolet er nå posisjonert som "billigmerket" til GM, blant annet i Europa. Her har de også noen utfordringer i forhold til Opel, men det er en annen sak.

En liten kuriositet til slutt: Jeg glemmer ikke da bladet Autofil dro på amcar-treff i en bitte liten Chevrolet Matiz. Det var en morsom artikkel som selv de mest bitre Chevrolet-tilhengerne nok måtte smile litt av.

Dette er Daewoo Nubira - en stasjonsvogn som solgte brukbart på det norske markedet en periode. Nå får du den svært rimelig på bruktmarkedet.
Dette er Daewoo Nubira - en stasjonsvogn som solgte brukbart på det norske markedet en periode. Nå får du den svært rimelig på bruktmarkedet.

Beste bruktbilkjøp? Sjekk kalenderen!

Stort arkiv


Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: