JUBLET FOR LEDERMÅLET: Daniel Sturridge har satt inn 1 0 og gratuleres av Jordan Henderson. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
JUBLET FOR LEDERMÅLET: Daniel Sturridge har satt inn 1 0 og gratuleres av Jordan Henderson. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Driblefanten Sturridge matchvinner på ny: – Det er fotballkunst

Liverpool vant 1-0 i det tøffe borteoppgjøret mot Aston Villa etter en nydelig scoring av Daniel Sturridge.

Aston Villa-Liverpool 0-1
Se sammendrag med høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst!

Liverpool bygget videre på den solide sesongstarten da de lørdag tok med seg tre nye poeng fra borteoppgjøret med Aston Villa på Villa Park.

Kampens eneste scoring ble satt inn av spissen Daniel Sturridge før pause, da han utnyttet det flotte forspillet til José Enrique og Philippe Coutinho før han danset seg vei gjennom Villa-forsvaret, rundet keeper og satte ballen i nettet.

– Det er så vakkert som det kan bli for oss som er glade i fotball. Coutinho ber om ballen, ser hva som skjer bak ryggen sin og bare slipper den enkelt forbi. Sturridge tar med seg ballen inn i ledig rom, drar den tilbake igjen, viser herlig balanse og løfter den opp i nettaket. Det er så vakkert og gjennomtenkt, og utførelsen er 20 i stil. Det er fotballkunst, sa en begeistret Petter Myhre da han analyserte scoringen i TV 2s Premier League-studio i pausen.

– Det var åpenbart godt å score. Det er det jeg liker å gjøre, men det viktigste er å vinne. Det betyr ikke så mye om jeg scorer eller ikke. Jeg spiller bare mitt normale spill, og har sannsynligvis modnet litt selvtillitsmessig. Dette er måten jeg har vært på siden jeg var liten, og nå får jeg muligheten til å gjøre det på førstelaget, sa Sturridge selv etter kampslutt.

Dermed har Liverpool seks poeng etter to Premier League-runder, mens Villa gikk på sitt andre snaue tap i en jevn kamp på få dager etter at man også røk 1-2 mot Chelsea i midtuken. Også denne gangen var man nære utligning på slutten, men Simon Mignolet reddet halvvolleyforsøket fra Christian Benteke med en mesterlig parade.

JUBLET FOR LEDERMÅLET: Daniel Sturridge har satt inn 1-0 og gratuleres av Jordan Henderson. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
JUBLET FOR LEDERMÅLET: Daniel Sturridge har satt inn 1-0 og gratuleres av Jordan Henderson. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

– Vi snakker om at lag er omtrent like gode. Da må du ha en som er foran og scorer mål, og målet til Sturridge er en gave. I tillegg må du ha en keeper bak der som stopper det som kommer, og det har Liverpool i Mignolet. Det er så veldig lite som skiller, og Liverpool har en matchvinner i begge ender, sa Myhre etter kampslutt.

Har du Sturridge på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

1-0 på kampens første sjanse
Sjansemessig var det et fattig åpningskvarter på Villa Park. De to lagene stod og følte på hverandre, og ingen av lagene maktet å skape nevneverdig bry for motstandernes keeper.

Etter drøyt 20 minutter kom allikevel den første sjansen, og den endte da også i scoring. José Enrique la inn fra venstre, Philippe Coutinho lot med fullstendig overlegg ballen gå og Daniel Sturridge viste elegant teknikk da han fikk ballen med seg. Spissen vendte seg vekk Antonio Luna og driblet deretter keeper Brad Guzan før han sikkert satte ballen opp i nettaket over to Villa-forsvarere med venstrefoten.

– Det er så vakkert som det kan bli for oss som er glade i fotball. Coutinho ber om ballen, ser hva som skjer bak ryggen sin og bare slipper den enkelt forbi. Sturridge tar med seg ballen inn i ledig rom, drar den tilbake igjen, viser herlig balanse og løfter den opp i nettaket. Det er så vakkert og gjennomtenkt, og utførelsen er 20 i stil. Det er fotballkunst, sa en begeistret Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Liverpool hadde fullstendig overtaket på banespillet den første halvtimen, og det var tydelig at Aston Villas spillere var i gang med sin tredje kamp i løpet av en uke. Hjemmelagets spillere fikk i hvert fall ikke fart på beina i åpningen i Birmingham.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Her ser vi Surridges løp frem mot scoringen mot Aston Villa. (Foto: TV 2)
Her ser vi Surridges løp frem mot scoringen mot Aston Villa. (Foto: TV 2)

Mignolet måtte redde fra Benteke
Villas første sjanse kom ikke før etter 41 minutter, men da var det til gjengjeld også meget farlig. Christian Benteke snurret rundt med Kolo Touré i ryggen og løsnet et godt skudd fra rundt 16-meterstreken. Simon Mignolet var dekket i Liverpools mål, men i siste liten fikk han slengt ut en arm og slått landsmannens forsøk til hjørnespark.

Etter hvilen kom den første grunnen til å løfte stemmen etter snaut 55 minutter, da Daniel Agger og Brad Guzan kolliderte i hjemmelagets felt. Heldigvis gikk det bra med dem begge. Like etter fikk Leandro Bacuna muligheten på frispark. Forsøket traff dog ingenting annet enn midten av muren til Liverpool.

Villa hevet seg i 2. omgang
Villa tok seg mer og mer sammen utover omgange, og både Ashley Westwood og Andreas Weimann satte opp tempoet etter hvilen. De store sjansene fortsatte dog allikevel å utebli, og heller ikke Christian Bentekes heading utenfor etter rundt 70 minutter kan vel kalles en sjanse.

Omtrent fem minutter senere fikk man dog en mulighet å skrive hjem om. Nok en gang var Benteke stor og sterk i feltet, og da han gikk i duell med Kolo Touré falt nedfallsfrukten rett i beina på spisspartner Gabriel Abonlahor. Han forsøkte seg på direkten, men avslutningen gikk like utenfor målet til Simon Mignolet.

På et hjørnespark noen minutter senere gikk Benteke til værs igjen, og denne gangen valgte Kolo Touré å bruke armene for å stoppe belgieren. Dommer Mark Clattenburg dømte dog ingenting for forseelsen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Daniel Sturridge Aston Villa's Gabriel Agbonlahor (centre) is surrounded by Liverpool's Kolo Toure (left) and Glen Johnson (right) (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Daniel Sturridge Aston Villa's Gabriel Agbonlahor (centre) is surrounded by Liverpool's Kolo Toure (left) and Glen Johnson (right) (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Mignolet med ny strålende redning
Fire minutter før slutt var den storvokste spissen på alerten igjen. Innbytter Nicklas Helenius stusset ham gjennom, og Benteke skjøt på halv volley. Skuddet var godt, men Simon Mignolet viste seg nok en gang som den beste belgieren i den interne duellen og avverget med en strålende parade.

Like før klokken rundet 90 minutter trodde mange at Liverpool hadde sikret seg straffespark, da livlige Sturridge vippet ballen over armen til Brad Guzan og gikk i bakken, men dommer Clattenburg mente at forseelsen verken var verdig straffespark eller gult kort for filming, og vinket i stedet spillet videre.

– Det er soleklar felling. I min bok er det der straffespark, sa TV 2s kommentator Morten Langli.

– Jeg synes dette er straffe, for Sturridge er først på ballen og Guzan feller ham med kroppen. Han går etter ballen, men så lenge Sturridge er der først og han sklir inn i ham mener jeg Liverpool er snytt for straffe, sa Petter Myhre i studio etter kampslutt.

Straffespark ble det dog ikke, men Liverpool trengte det heller ikke for å vinne. De for anledningen hvitkledte fra Anfield vant 1-0 på Villa Park og sikret seg sin andre strake seier i Premier League. Tar man med slutten av fjorårssesongen er Liverpool nå ubeseiret i ti kamper, noe som er deres lengste rekke i Premier League under Brendan Rodgers.

Lagoppstillingene

Aston Villa: Brad Guzan - Matthew Lowton, Ron Vlaar, Jores Okore, Antonio Luna - Leandro Bacuna, Ashley Westwood, Fabian Delph - Gabriel Agbonlahor, Christian Benteke, Andreas Weimann
Innbyttere: Jed Steer, Ciaran Clark, Karim El Ahmadi (for Lowton, 65.), Chris Herd, Yacouba Sylla, Aleksandar Tonev (for Weimann, 73.), Nicklas Helenius (for Westwood, 83.)

Liverpool: Simon Mignolet - Glen Johnson, Kolo Touré, Daniel Agger, José Enrique - Lucas Leiva, Steven Gerrard, Jordan Henderson - Daniel Sturridge, Iago Aspas, Philippe Coutinho
Innbyttere: Brad Jones, Aly Cissokho (for Iago Aspas, 69.), Andre Wisdom, Luis Alberto, Fabio Borini, Raheem Sterling, Joe Allen (for Coutinho, 83.)

SturridgeVillaWeb (Foto: TV 2)
SturridgeVillaWeb (Foto: TV 2)