Tekno Odin (Foto: hesteguiden.com)
Tekno Odin (Foto: hesteguiden.com)
Argr G. er en av dagens mest spilte hester.  (Foto: hesteguiden.com)
Argr G. er en av dagens mest spilte hester. (Foto: hesteguiden.com)
Torpa J. i V75 6 er dagens beste bankeralternativ.  (Foto: hesteguiden.com)
Torpa J. i V75 6 er dagens beste bankeralternativ. (Foto: hesteguiden.com)
Da 3 Underpaid Hanover krysset målstreken i V75 7 på Bjerke i dag, ble en person fra Østlandet over 27 millioner kroner rikere.  (Foto: Norsk Rikstoto)
Da 3 Underpaid Hanover krysset målstreken i V75 7 på Bjerke i dag, ble en person fra Østlandet over 27 millioner kroner rikere. (Foto: Norsk Rikstoto)
Morten Langli Anders Mikkelborg
Morten Langli Anders Mikkelborg
Dag Odinson vinner helt klart sitt løp på Forus i kveld.  (Foto: hesteguiden,com)
Dag Odinson vinner helt klart sitt løp på Forus i kveld. (Foto: hesteguiden,com)
Bleke Huldra kan løpe i åttetall rundt dagens største favoritt, B. B. Petter N., om den går feilfritt på Leangen i kveld.   (Foto: hesteguiden.com)
Bleke Huldra kan løpe i åttetall rundt dagens største favoritt, B. B. Petter N., om den går feilfritt på Leangen i kveld. (Foto: hesteguiden.com)
Endelig får vi se Yarrah Boko på en norsk travbane igjen når han kjører i V64 2 på Jarlsberg i kveld.  (Foto: hesteguiden.com)
Endelig får vi se Yarrah Boko på en norsk travbane igjen når han kjører i V64 2 på Jarlsberg i kveld. (Foto: hesteguiden.com)
Deloria er bare tredjevalget i V65 1. Likevel velger TV 2s traveksperter å kjøre den som banker på Biri i dag.  (Foto: hesteguiden.com)
Deloria er bare tredjevalget i V65 1. Likevel velger TV 2s traveksperter å kjøre den som banker på Biri i dag. (Foto: hesteguiden.com)
Alejandro Hall i V65 1 er bankerforslaget onsdag. (Foto: hesteguiden.com)
Alejandro Hall i V65 1 er bankerforslaget onsdag. (Foto: hesteguiden.com)
Vil Pasha med kusk Pål Buer få mer å juble for på Forus i kveld? (Foto: hesteguiden.com)
Vil Pasha med kusk Pål Buer få mer å juble for på Forus i kveld? (Foto: hesteguiden.com)
Georgie Mae er én av to bankerkandidater på Sørlandet i dag. Her er fra den vant Ulf Thoresens minneløp 14. juli.  (Foto: hesteguiden.com)
Georgie Mae er én av to bankerkandidater på Sørlandet i dag. Her er fra den vant Ulf Thoresens minneløp 14. juli. (Foto: hesteguiden.com)
Foto: Hesteguiden.com (Foto: hesteguiden.com)
Foto: Hesteguiden.com (Foto: hesteguiden.com)
Siv Emilie Løvvold rir Global Nansen på Jarlsberg i kveld.   (Foto: hesteguiden.com)
Siv Emilie Løvvold rir Global Nansen på Jarlsberg i kveld. (Foto: hesteguiden.com)

- Konkurrerer mot gyngehester

Lille speil på veggen der, hvem er best i landet her?

Dagens store duell kommer i V75-6 mellom Tekno Odin og Gylden Balder. Norges to klart beste hester kjører om en halv million kroner i DNTs 5-årsløp.

- De konkurrer mot gyngehester i dette løpet. Ingen av de andre hestene er i nærheten av å holde samme høye klasse som disse to. En av dem vinner. De er helt sikkert sier TV 2s travekspert Morten Rustad.

Siden alenevinnerpotten forsvant sist onsdag da en mann i 60-årene fra Telemark vant hele 27 millioner kroner, er det «bare» åtte millioner til en eventuell alenevinner i dag. Omsetningen er imidlertid fortsatt høy så det er store penger på spill også i dag.

Du kan som vanlig spille på lag med TV 2s traveksperter. På andelstorget vårt hos Rikstoto har du en rekke kuponger du kan kjøpe en del av.

Besøk TV 2s andelstorg her!

Rustad går bredt ut i begynnelsen av omgangen for så å avslutte tynt. Her er hans vurdering av V75-omgangen på Trammen Travbane:

Her er TV 2s eksperttips i dag:

(artikkelen fortsetter under spillboksen)

V75-1: 5 Punters Point er en veldig startrask hest. Står ved siden av flere andre startraske hester så det kan bli trykk inn mot første sving. På sprint i Drammen er det viktig å komme seg foran. Dersom Punters Point gjør det tror jeg den vinner. 4 Global Nansen har galoppert i første sving i Drammen tidligere. 11 Banker Fly står sjanseartet til, men møter riktig motstand. Skrellene er 2 Lovisa Mykla, 6 Jamie Bonanza og 7 Chickamauga. Men Punters Point er likevel er mulig bankerkandidat.

V75-2: Garderingsløp. Favoritten 3 Balderina ble påkjørt sist så den er unnskyldt da. Har vært god, men har en amatørkusk så den er det ikke noe å stole på. 10 Høiby Krissa har vært rask, men står på 40 meter tillegg. 7 Lauvås Blid var god i hardt selskap sist. Her kan det virkelig smelle så her kan det lønne seg å gardere bredt.

V75-3: 4 Hovsjerka vant fra tet i kvalifiseringen, mens 2 Sjefsanna satt fast. De har gått fra å være sistevalg da til førstevalg nå. 1 Jærvsø Kristina vant sin kvalifisering, men hadde flaks som gjorde det da en hest galopperte som vinner. Igjen er favorittene for mye spilt. Se opp for 11 Jævsørappa og 5 Fakseflya. Men også her bør det garderes bredt.

V75-4: Her er det litt av et felt. 6 Ultimate Lindy har vært fryktelig god, men er litt sårbar da den står i spor 6. 2 Remee la Marc står i spor 2 så da kan den stikke til tet. 1 Pine News står i spor 1 og er i kjempeform. Det står nok mellom disse tre. Jeg vil uansett varsle for 3 Beak’s News. Den avsluttet veldig bra sist mot mye tøffere motstand. Er i sitt livs form.

V75-5: 2 French Pride har vært bra og 4 Orlanda Piner er bra om den går feilfritt. Her er det flere luringer. 5 Pearl Princess er kraftig kuskeforbedret, 1 Writing Love satt fast etter den kom ut fra pause sist og 8 Top Tee som har vært positiv. Det er flere hester som kan overraske her.

V75-6: Overraskelser kommer ikke her der Norges to beste hester i landet, 14 Tekno Odin og 15 Gylden Balder, kommer ut. Begge var overlegne i hvert sitt kvalifiseringsløp. Det som avgjør hvem som vinner er hvem som kommer til tet. I Drammen er det vanskelig å ta seg forbi andre hester. Med sju svinger og 2900 meter er det mange ekstra meter å gå for den som havner i dødens.

V75-7: Dagens banker er 3 Punkt Ett. Det er en solid favoritt som behersker voltestart. Er en veldig god hest som også er ganske startrask. Selv om noen andre skulle ta teten vil den som regel få overta den. Hvis den ikke vinner ser det vanskelig å spå en vinner.

Tipp på lag med TV 2s traveksperter