GOLFTALENT: Tonje Daffinrud.
GOLFTALENT: Tonje Daffinrud.

Blir hun den neste Tutta?

Suksessen til Suzann Pettersen har inspirert en hel generasjon norske golfere. Blant dem vår beste amatør på kvinnesiden, Tonje Daffinrud, som satser alt på golfkarrieren i USA.

Denver (TV 2 Sporten): Suzann Pettersen kunne løfte Solheim Cup-trofeet for tredje gang da Europa tok en knusende overlegen seier mot USA på Colorado Golf Club.

Ringside under turneringen var Tonje Daffinrud, Norges best rankede amatør på kvinnesiden, som studerer på golflinje ved Denver University.

Tutta som forbilde
Siden Solheim Cup var lagt til byen hun har bodd de siste tre årene kunne 21-åringen følge verdens beste kvinnelige golfere tett. Men til tv2.no sier hun at målet er å selv delta på turneringen en gang i framtida.

- Ja, det er det absolutt. Jeg har ett år igjen på college og da er målet helt klart å bli proff. Det har vært kjempegøy å være med og følge og se, og Suzann har gjort det kjempebra, sier Daffinrud.

Det er ingen tvil om hvem som er Tønsberg-jentas store forbilde.

Se TV 2 Sportens reportasje om den lovende golfspilleren i videovinduet øverst!

- Da jeg var liten spilte jeg Suzann Junior Challenge, og det var liksom det store da. Hun kom ned i helikopter og helt siden da har hun vært et forbilde. Hun er så fokusert og seriøs, en idrettsuttøver og ikke bare en golfer som mange ser det som, beskriver hun.

- Hjemme i Norge er ikke golf så stort, men det vokser. På verdensbasis er golf en fantastisk stor idrett, og det Tutta har klart å gjøre i verdenseliten er helt utrolig og kan nesten ikke måles mot noen andre idrettsprestasjoner, mener Daffinrud.

Jenta, som representerer Vestfold golfklubb, har også vært så heldig å få innpass i huset til Tutta i Orlando, Florida.

- Vi var på besøk med landslaget for noen år siden. Hele huset henne dreier seg om golf. Den gymmen i kjelleren, golfbager overalt - det er et skikkelig golfhus, forteller hun entusiastisk.

- USA er løsningen
For tre år siden flyttet hun til Colorado for å kombinere studier og golf ved Universitet i Denver. Det mener talentet er den beste løsningen hvis man ønsker å satse alt på golfkarrieren.

- Det er helt klart den beste måten å kombinere idrett og studier. Kombinasjonen å kunne satse på begge deler finnes bare i USA.

- Hva mangler i Europa?

- Hvis du er hjemme så må du velge studier eller golfen, det er vanskelig å kombinere. Her borte betaler de for utdannelsen sin, hvis du er på 100 prosent scholarship.

- I tillegg reiser vi rundt i hele USA på turneringer hver andre-tredje uke og spiller mot de beste skolene, de beste spillerne. Feltet hjemme kan ikke måle seg med det her borte, mener Daffinrud.

Proff på Europatouren
Neste år flytter hun hjem og planen er allerede lagt.

- Etter college starter jeg prosessen med å bli proff, jeg også. Jeg har tenkt til å spille i Europa og ønsker å kvalifisere meg til Europa-touren. Jeg tenker da å bo i Spania og Norge til neste år. Så fra og med januar 2015 så blir jeg også proff.

- Det er du sikker på?

- Ja, det er jeg sikker på og det gleder jeg meg så til. Det er klart jeg ikke kan love noe, men det er det jeg ønsker. Jeg har drevet med golf nå i ti-elleve år og det har alltid vært et mål for meg å spille profesjonelt og leve av det. Så jeg håper dere kommer til å se meg på Europa-touren om litt under to år.

- Må man være så selvsikker for å lykkes i golfen, tror du?

- Ja, det tror jeg. Det er en individuell idrett og man må ha troen på seg selv.

Daffinrud har vært blant de 80 beste amatørene i verden en stund, og satser på å kvalifisere seg til spill på Europatouren neste år.