FIRE KLASSIKERHELTER: Tore André Flo, Dimitar Berbatov, Gustavo Poyet og Javier Hernández har alle satt sitt preg på kamper som dette tidligere i historien. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))
FIRE KLASSIKERHELTER: Tore André Flo, Dimitar Berbatov, Gustavo Poyet og Javier Hernández har alle satt sitt preg på kamper som dette tidligere i historien. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))

Dette er de råeste oppgjørene mellom Manchester United og Chelsea

Det har vært fyrverkeri nå de to gigantene har møtt hverandre i Premier League.

Se Manchester United-Chelsea mandag 26. august klokken 21:00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Mandag kveld smeller det i Premier League, når Chelsea drar til Old Trafford for å møte Manchester United i David Moyes' første hjemmekamp som sjef for de røde djevlene.

Kampen blir det 43. oppgjøret mellom lagene i Premier League-historien, og de fleste nøytrale tilskuere håper på at vi står overfor nok en klassiker denne gangen.

Les også: Se TV 2s Premier League-tips: Tittelen blir værende i Manchester
Les også: Husker du disse United-Chelsea-oppgjørene?

Har du spillere fra disse klubbene på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Opp gjennom historien har det nemlig vært flere store oppgjør mellom de to lagene, og her følger en oversikt over fem av de mest begivenhetsrike i Premier League:

5. Februar 2012: Chelsea-Manchester United 3-3

rooneystraffe1024
rooneystraffe1024

Selv om det bare er ett og et halvt år tilbake i tid hører oppgjøret på Stamford Bridge i 2011/12-sesongen med på en slik klassikerliste. Hjemmelaget tok ledelsen før pause via et selvmål av Jonny Evans, før Juan Mata og David Luíz scoret hver sin gang i 2. omgangs åpningsminutter og i de flestes øyne totalt drepte spenningen i kampen. Men Manchester United var ikke døde.

Som så mange ganger før i Premier League-historien kjempet Sir Alex Fergusons disipler seg tilbake, og via to straffespark fra Wayne Rooney stod det plutselig 3-2 med drøyt 20 minutter igjen. Seks minutter før slutt fullførte Javier Hernández den utrolige snuoperasjonen med en goalgetterscoring fra fem meter, og da David De Gea hang i krysset og avverget Juan Matas frispark på overtid endte det med ett poeng til hvert lag i Vest-London.

– Dette var to poeng tapt. Bortsett fra de første ti minuttene i andreomgang var vi det beste laget, sa Alex Ferguson etter kampen.

Les også: Manchester United med eventyrlig opphenting mot Chelsea

11. Januar 2009: Manchester United-Chelsea 3-0
Chelsea-hegemoniet under José Mourinho var detronisert, og da lagene møttes på Old Trafford i januar 2009 var de røde djevlene på vei mot sitt tredje strake ligagull. Kampen skulle være Luiz Felipe Scolaris mulighet til å snu en vond blå trend, men endte i stedet med brakseier for hjemmelaget. Nemanja Vidic, Wayne Rooney og Dimitar Berbatov scoret hver sin gang, og Scolari varte ikke lenge i Chelsea-jobben.

Det var også i denne kampen de røde djevlene fikk annullert en scoring etter et innøvd cornertrekk der dommeren ikke fikk med seg at Wayne Rooney hadde tatt hjørnesparket før Ryan Giggs begynte å føre ballen fra hjørnesparkmerket. Gemyttene roet seg imidlertid ettersom de scoret ledermålet via Vidic like etterpå.

– Dette kunne ikke gått særlig bedre for oss. Normalt sett er disse kampene så tette at de er vanskelige å vinne, sa Ferguson.

Les også: United knuste Chelsea

23. September 2000: Manchester United-Chelsea 3-3
For nesten 13 år siden endte det, som i forfjor vår, også 3-3 mellom de to gigantene. Manchester United var nok en gang inne i en sesong som skulle ende med ligagull, men på veien dit skapte en nordmann en liten fartsdump tidlig i sesongen. For i høstoppgjøret på Old Trafford leverte de to storlagene nemlig et fyrverkeri, men en stryning i en av de sentrale rollene. Jimmy Floyd Hasselbaink scoret ledermålet for gjestene tidlig, før Paul Scholes, Teddy Sheringham og David Beckham snudde oppgjøret fullstendig før pause.

En scoring til kom det også før hvilen, via ingen ringere enn Tore André Flo, som hadde fått tillit på topp ved siden av Hasselbaink og Gianfranco Zola. Tjue minutter før slutt scoret den høyreiste spissen på ny, og da hjalp det ikke at hjemmelaget satte innpå Ole Gunnar Solskjær i sluttminuttene. Det ebbet ut med 3-3 og det var Flo som var den store norske helten i Manchester denne dagen.

3. Oktober 1999: Chelsea-Manchester United 5-0
Rundt ett år tidligere hadde samme Flo måttet finne seg i å inneha en plass på innbytterbenken da hans lagkamerater valset over de røde djevlene på Stamford Bridge. Et stjernespekket mannskap med en sentrallinje bestående av spillere som Ed De Goey, Frank Leboeuf, Didier Deschamps og Gianfranco Zola gav nemlig Sir Alex Fergusons lag en real nesestyver i London.

Gustavo Poyet scoret i åpningsminuttet, før Chris Sutton doblet et kvarter senere, og da Nicky Butt fikk det røde kortet halvveis i omgangen skjønte nok de fleste bortesupporterne at det ikke ville bli en lykkelig ettermiddag i hovedstaden. Poyet scoret sitt andre like etter pause, før Henning Berg scoret selvmål og satte inn 4-0 for vertene. I sluttminuttene fullførte Jody Morris ydmykelsen da han smalt inn 5-0, og påførte de røde djevlene ett av deres mest ydmykende tap i Premier League-historien.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Poyet scorer på Taibi (Foto: ALASTAIR GRANT/AP)
Poyet scorer på Taibi (Foto: ALASTAIR GRANT/AP)

26. Desember 1994: Chelsea-Manchester United 2-3
Den første virkelige klassikeren mellom de to i Premier League-sammenheng kom i ligaens tredje leveår, og det på selveste Boxing Day. Dobbelvinnerne fra Manchester dro til London i juleprogrammet, og tok en tidlig ledelse via Mark Hughes, som senere i karrieren skulle komme til å spille for nettopp Chelsea. Like etter pause doblet Eric Cantona ledelsen, og da så det meget stygt ut med tanke på at hjemmelaget skulle få med seg noe som helst.

John Spencer reduserte dog via straffemerket, og da Eddie Newton utlignet 13 minutter før slutt så de fleste hjemmesupporterne for seg et utrolig comeback i sluttminuttene. Det kom dog aldri, ettersom Manchester United og Brian McClair responderte umiddelbart. Minuttet etter 2-2-målet satte skotten inn matchvinnerscoringen, og sørget for en meget sterk borteseier for Sir Alex Fergusons lag.

TENKE PÅ KARRIERE: David Moyes mener Everton bør tenke på karrierene til Marouane Fellaini og Leighton Baines, og la de gå til Manchester United.  (Foto: GLYN KIRK/Afp)
TENKE PÅ KARRIERE: David Moyes mener Everton bør tenke på karrierene til Marouane Fellaini og Leighton Baines, og la de gå til Manchester United. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Les også: Moyes kritiserer terminlisten: – Håper ikke det er fordi United vant for komfortabelt

I tillegg til disse Premier League-dystene har det jo også vært flere klassikere i cupsammenheng, blant annet i 5-4-kampen i ligacupfinalen forrige sesong, 3-5-kampen på Stamford Bridge i FA-cupen i 1998 og selveste Mesterliga-finalen i 2008 som endte med rød seier på straffekonkurranse.

Hvordan tror du det ender mandag? Blir det en ny klassiker? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!