MOBBET: Trine Grung føler seg mobbet av avisredaktør Per Valebrokk på Twitter.
MOBBET: Trine Grung føler seg mobbet av avisredaktør Per Valebrokk på Twitter.

Trine Grung legger seg langflat etter bloggbråk

– Jeg skammer meg og angrer veldig på det jeg har gjort.

Av: Ingrid Marie Treborg

«Sånn kan også Trine Grung drite seg ut» er tittelen på Trine Grungs (42) nyeste blogginnlegg.

Torsdag kveld avslørte VG Nett at Trine Grung har kjøpt opp domenenavn til flere kjente norske bloggere, og linket direkte til hennes egen blogg.

Trine eier nærmere 200 domener. Blant disse finner man «elikari.no», som henviser til TV 2-værdame Eli Kari Gjengedal, «jdbnorway.no», som henviser til Norges største Justin Bieber-blogg, «larsbohinen.no» og «fashioncherry.no».

Til VG sa Trine at det hele skyltes en «teknisk glipp», og at det aldri var meningen at domenenavnene skulle linke direkte til sin egen blogg.

Etter å ha blitt harselert med på Twitter og fått hard medfart fra alt i fra PR-rådgivere til IT-eksperter, blogger Grung om avsløringen. Hun skriver at hun er lei seg, og at hun skammer seg.

trine (Foto: Audun Braastad, © ps)
trine (Foto: Audun Braastad, © ps)

Ber om tilgivelse

«VG, eksperter som har uttalt seg og bloggere som har blitt påvirket, har helt rett – dette var feil, og det skal jeg selvsagt rette opp i. Jeg er genuint opptatt av å hjelpe andre å bygge synlighet gjennom godt innhold, god etikk og moral. Dette er et kroneksempel på det motsatte, og noe jeg skulle ønske jeg kunne vært foruten», skriver hun.

«I dag er jeg bare veldig lei meg, jeg skammer meg og angrer veldig på det jeg har gjort. Det eneste jeg tenker på nå er hvordan jeg skal gjøre det godt igjen for de som er berørt. Jeg håper de kan tilgi meg, for dette vil jeg virkelig gjøre godt igjen», skriver hun.

TV2.no har vært i kontakt med Trine på telefon og mail, og hun ønsker å svare via dette blogginnlegget.

– Som et godstog

I innlegget forklarer hun at hun for to år siden kjøpte nærmere 200 domenenavn.

«Jeg skulle bygge et nytt selskap og et nytt konsept hvor jeg skulle samle bloggere i et Blogghus. Må nevne at kun 5% av domenene jeg kjøpte var til dette huset. Blogghuset skulle være et miljø hvor vi i fellesskap skulle gjøre hverandre bedre og øke hverandres synlighet. Jeg kjøpte derfor flere domener som hadde navnet til mange kjente bloggere i seg. Noen i samråd med bloggeren selv, andre fordi jeg håpet på at de ville se verdien av et samarbeid hvor vi støttet og hjalp hverandre», skriver hun.

Og:

«Strategien traff meg som et godstog i ansiktet sist uke når VG ringte. I min iver på å skape noe nytt, noe jeg drømte om skulle bli stort og flott, lot jeg kapitalistiske hensyn gå foran de etiske, og det angrer jeg veldig mye på i dag. Og når VG ringte meg og gjorde meg oppmerksom på det jeg hadde gjort for to år siden ble jeg så perpleks at jeg i stedet for å legge meg flat med engang, forsøkte jeg heller å forsvare og forklare. Det går sjeldent bra, og konsekvensen får jeg betale nå.»

Les også: Trine Grung om Breivik-rettsaken: – Jeg hadde sovnet, supersnork

– Legg deg paddeflat

VGs avsløring var fredag en av de mest omtalte i sosiale medier, og Grung, som jobber selvstendig som sosiale medier-rådgiver, fikk gjennomgå på Twitter.

«Får ikke tak i @trinegrung. Vet dere om mailen hennes fortsatt er nelsonmandela@fotballfrue.pl?», skrev jurist og sosiale medier-ekspert Magnus Forsberg.

«Hvis jeg var #SoMe-rådgiver ville jeg rådet deg til å legge deg paddeflat i denne saken. Det rådet kunne du fått gratis», skrev blogger Halvor Dahl.

Grung skrev torsdag kveld til VG-journalist Marcus Husby at avsløringen var en «fillesak», og kalte det hele «såpeoperajournalistikk».

Fredag avslutter Trine blogginnlegget sitt slik:

«Nå skal jeg ta helg, komme meg litt offline og forsøke å reise kjerringa sammen med andre likesinnede kjerringer i Nesbyen. Herlig at kjerringer av og til kan brukes i positiv forstand. Den negative forstanden får jeg ta på egen kappe».