I kveld er det premiere på Harald Zwarts «Skyggejegerne: Demonenes by» (Foto: Rafy)
I kveld er det premiere på Harald Zwarts «Skyggejegerne: Demonenes by» (Foto: Rafy)
Zwarts Skyggejegerne: Demonenes by har premiere i kveld. (Foto: Rafy)
Zwarts Skyggejegerne: Demonenes by har premiere i kveld. (Foto: Rafy)
Zwart mener at det er publikum som bestemmer, og er spent på hva venner, bekjente og familie vil si om kveldens premierevisning. (Foto: Rafy)
Zwart mener at det er publikum som bestemmer, og er spent på hva venner, bekjente og familie vil si om kveldens premierevisning. (Foto: Rafy)

Zwart inviterer igjen til premierefest i hjembyen

– Kritikerne er i utakt med publikum, det er publikum som teller, sier filmskaper Harald Zwart om kritikken av «Skyggejegerne - Demonenes by» som har norgespremiere i kveld.

Av Beate Sneve Larsen og Astrid Dyson

– Jeg er moden nok til å si at etter at jeg lagde «The Karate Kid», så bryr jeg meg ikke om hva kritikerne melder.

– Det er publikum som teller, og ikke minst fansen av boken. Det er viktig at fansen ser at jeg har behandlet deres favorittbok riktig, sier Harald Zwart til TV 2 om den sprikende kritikken av filmen «Skyggejegerne - Demonenes by». Filmen har blant annet fått dårlige kritikker i New York Post og slakt i Los Angeles Times.

Les også: Millionsuksess for Zwart med «The Karate Kid».

Filmen bygger på første del i forfatteren Cassandra Clares bestselgende bokserie «The Mortal Instruments». Cassandra Clare gjester også premieren i Fredrikstad i kveld. Det sies at Hollywood legger merke til at Zwart har premierefestene sine i hjembyen Fredrikstad.

Det var i Fredrikstad Zwart drømte

I kveld blir det fest i Fredrikstad. Etter filmpremieren er venner og bekjente invitert til fest sammen med skuespillerne i filmen. Harald Zwart er ikke spesielt nervøs over hva venner vil mene om filmen.

– Publikum er ærlige uten en agenda, hvis man sammenligner dem med filmkritikerne, jeg er sikker på at det kommer til å bli en god fest etter filmen, sier han.

Filmskaperen mener at det er viktig for ham at han har premierene i hjembyen sin for «å få sirkelen avsluttet»:

– Det er i Fredrikstad jeg sto på brosteinen og drømte om det livet jeg har oppnådd, sier Zwart.

Les også: Derfor mener Zwart at ingen husker norske filmer.

Vil publikum klare å se Fredrikstad-referansene denne gangen?

– Det som er deilig med spesielt Fredrikstad er at folk er velkomne og hyggelige, de ser hvem du er, det finnes ikke noen jantelov i Fredrikstad, fortsetter Zwart. Han forteller også om at det alltid er Fredrikstad-referanser i hans filmer, og under kveldens premiere er det første mann/dame til å sende en tekstmelding hvis man oppdager FFK-flagget.

– Klarer du å se FFK- flagget, er du velkommen på den store premierefesten etterpå. Denne gangen har jeg gjemt Fredrikstad-flagget ekstra godt, ler han.

Hovedrolleinnehaverne i Harald Zwarts nye film, Lily Collins og Jamie Campbell Bower, skal være med på premeren i kveld i regissørens hjemby, ifølge Fredrikstad Blad. Collins har tidligere spilt i fantasykomedien «Lille speil på veggen» og Jamie Campell Bower er kjent fra «Twilight»-filmene.

Hollywoodstjernen Lily Collins skal på premierefest i Fredrikstad
  i kveld! (Foto: PHIL McCARTEN, © PM/TY/HK)
Hollywoodstjernen Lily Collins skal på premierefest i Fredrikstad i kveld! (Foto: PHIL McCARTEN, © PM/TY/HK)

Vi er som katter

Kona Veslemøy sier at det er veldig spennende å høre venner og families meninger om filmen og det er det som også er bra med å ha premiere i Fredrikstad.

– Det blir fryktelig spennende, hjemmepublikummet vårt, hvis jeg får bruke et fotballuttrykk, er en veldig ærlig gjeng. Entusiasmen er også stor, familie og venner er betydningsfullt. Vi er litt som katten, som tar med tingene hjem på trappa og sier «her!». Filmen «Skyggejegerne: Demonenes by» ble utsolgt etter et par minutter, ifølge NRK Østfold.

Regissør Harald Zwart og kona Veslemøy Ruud Zwart gleder seg
  til hva venner og bekjente vil si om filmen «Skyggejegerne: Demonenes
  by» i kveld.. (Foto: Meek, Tore)
Regissør Harald Zwart og kona Veslemøy Ruud Zwart gleder seg til hva venner og bekjente vil si om filmen «Skyggejegerne: Demonenes by» i kveld.. (Foto: Meek, Tore)

738335

– Velkommen til Fredrikstad! Skuespiller Lily Collins og Harald Zwart inviterer til fest i hjembyen til filmskaperen.