NY BATMAN: Ben Affleck skal spille superhelten Batman.
NY BATMAN: Ben Affleck skal spille superhelten Batman.
PAR: Jennifer Garner kom med ektemannen Ben Affleck, nominert for beste film med «Argo». (Foto: Scanpix)
PAR: Jennifer Garner kom med ektemannen Ben Affleck, nominert for beste film med «Argo». (Foto: Scanpix)

Ben Affleck overtar Batman-rollen

Superman-regissør Zack Snyder skal regissere.

Av Tore Waskaas

Ben Affleck blir den nye Batman, ifølge Variety.

– Vi visste at vi trengte en ekstraordinær skuespiller til å portrettere en av DC Comics mest populære superhelter. Ben Affleck matcher denne beskrivelsen og enda litt til, sier Warner Brothers-presidenten Greg Silverman.

Superman-regissør

Regissør Zack Snyder, mannen bak den nyeste Superman-filmen «Man of Steel», skal regissere den nye Batman-filmen som skal ha premiere 17. juli 2015.

Han virker strålende fornøyd med hovedrolleinnehaveren.

– Ben Affleck er en interessant motvekt til Henry Cavills Superman. Han har talentet til å skape en dyp skildring av mannen som er eldre og klokere enn Clark Kent. Han er en erfaren crime fighter, men opprettholder sjarmen som vi ser i milliardæren Bruce Wayne. Jeg klarer knapt å vente til å begynne å jobbe med ham, sier Snyder.

De tre siste Batman-filmene, trilogien til Christopher Nolan med Christian Bale som Batman, ble vanvittige suksesser for Warner Brothers, og spilte inn nesten 2,5 milliarder dollar.

Zack Snyders «Man of Steel» har til nå spilt inn nesten 650 millioner dollar.

Den åttende Batman

Ben Affleck blir den åttende skuespilleren som er Batman på film eller TV. De syv andre er Lewis G Wilson, Robert Lowrey, Adam West, Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney og Christian Bale.