Mats Zuccarello Aasen. (Foto: TV 2)
Mats Zuccarello Aasen. (Foto: TV 2)

Zucca har ikke skværet opp med toppene i Ishockeyforbundet

– Jeg blåser i de verdensmesterne der.

New Jersey (TV 2 Sporten): Mats Zuccarello Aasen lader opp til en ny sesong i New York Rangers, men avslører overfor TV 2 Sporten at forholdet til Ishockeyforbundet fremdeles er ikke-eksisterende.

Etter noen turbulente måneder med mer oppmerksomhet på det utenomsportslige enn prestasjonene på isen, har Mats Zuccarello Aasen vendt tilbake til USA.

TV 2 Sporten møter 25-åringen i Ramsey, New Jersey, en tre kvarters kjøretur utenfor sentrum av New York. Her har han funnet roen hos en vennefamilie mens han er på boligjakt på den andre siden av George Washington Bridge.

– Jeg har lagt alt bråket bak meg og tenker ikke noe mer på det nå. Når reglene er som de er så var det det eneste riktige å gjøre, sier Zucca om at han til slutt valgte å bryte avtalen med Unibet.

Se reportasje øverst i artikkelen

Trives i New Jersey

Han treffer oss utenfor en flott villa i et fasjonabelt nabolag – her virker Bruce Springsteens beskrivelse av fattigmanns-New Jersey fjernt.

– Det er et stille og rolig område. Det er ålreit, jeg får mat og vasket klærne mine, får være litt bortskjemt, smiler han.

– Jeg kjører til byen hver dag, trener med en del av gutta og er i ganske bra form tror jeg. Og så er det hjem igjen hit til sofaen da, smiler Oslo-gutten.

Det er ålreit, jeg får mat og vasket klærne mine, får være litt bortskjemt.

Preseason starter for fullt først om en tre ukers tid, nå dreier det seg om å bygge muskler og komme i gang på isen før første treningskamp mot New Jersey Devils 16. september.

Løperen, som imponerte i comebacket for Rangers i våres, ser frem til 2013/14-sesongen etter at tampen av forrige sesong ble preget av bråk.

– Tenker ikke på de verdensmesterne der

Oslo-gutten fikk mye kritikk før han valgte å tre ut av avtalen han hadde med Unibet. Dermed er han aktuell for landslagsspill igjen.

– Man vil jo representere landet sitt og spille med gutta. Jeg var godt fornøyd med samarbeidet med Unibet, men er også fornøyd med at vi fikk til en løsning med landslaget.

Selv om han nå er inne i landslagsvarmen igjen, avslører Zucca at han ikke har skværet opp med ledelsen i ishockeyforbundet.

– Nei, jeg har ikke snakket med noe med dem. Jeg forholder meg til Roy Johansen som er landslagssjef, og som jeg har snakket en del med. Han er en kjempegod trener og en fyr alle gutta har veldig respekt for.

Forholdet til ishockeypresident Gerhard Nilsen og generalsekretær Jon Haukeland er derimot fremdeles iskaldt.

– Jeg blåser i de verdensmesterne som sitter på kontoret der, sier Zucca – før han koster på seg et lite smil.

Åpner for Unibet

Å samarbeide med bettingselskapet er han derimot åpen for.

– Vi har lagt det på is for nå, men man vet jo aldri i fremtiden. Jeg likte godt hvordan de håndterte situasjonen i sommer, og vi har et godt forhold, forteller han.

NHL-sesongen starter torsdag 3. oktober med hjemmekamp mot Phoenix Coyotes.