amy
amy

Den nakne og ammende yogamammaen ler av oppstyret

– Dette skjer hele tiden.

Av: Ingrid Marie Treborg

For to år siden lastet yogaentusiast Amy opp et bilde av seg selv i bloggen sin «Daughter of the Sun», hvor hun sto naken på hodet samtidig som hun ammet.

Bildet ble en farsott på nett, og California-kvinnen har siden gått under navnet «Naked Breastfeeding Yoga Mom». Takket være bildesuksessen, har hun en stor fangruppe på Facebook.

Mange har påstått at bildet var et godt planlagt stunt for nettbutikken hennes, hvor hun selger håndlagde smykker og armbånd. Hun ler av ryktene og oppstyret rundt bildet, som er blitt delt titusenvis av ganger.

– Vi bor i et lite samfunn på Hawaii, hvor bekledning er valgfritt og yoga er en nødvendighet. Jeg gjorde bare som jeg pleier da den lille søtnosen kom for å få melk, sier Amy om datteren Naia til Babycenter.

Les også:Grillpølser eller lår - klarer du å se forskjellen?

amyhoyde
amyhoyde

– Hun klarte ikke å dy seg

Amy skriver i bloggen sin at Naia, som ble født hjemme i badekaret, ikke klarte å vente til mamma var ferdig med yogarutinen sin.

– Pappaen satte henne i gresset, og hun klarte ikke å dy seg! Dette skjer hele tiden, forresten, ler hun.

– Når et bryst er ute og babyen er i nærheten, prøver de å få tak i alt de kan. Jeg har blogget i mange år, og dette bildet viser et vakkert øyeblikk, skriver hun.

Amy forteller at hun ikke hadde forutsett at bildet ville ta helt av på nett.

– Jeg hadde ingen anelse om at bildet kom til å bli delt av så mange. Jeg la det ikke ut for å vise meg fram, og jeg sendte det ikke ut til verden for å få oppmerksomhet, sier hun.

– Et par nære venner delte det på Facebook, som et vakkert bilde av en mamma som har nær kontakt med barnet sitt. Det ble delt igjen og igjen, og igjen og igjen.

Amy forteller Babycenter at hun tidlig i 20-årene bestemte seg for å leve et enkelt liv.

Etter å ha bodd i et yogasamfunn på Hawaii i noen år, har den lille familien bestemt seg for å prøve New Zealand. Amy livnærer seg av å selge smykkene og armbåndene på nettet, men understreker overfor BabyCenter at hun ikke er en hippie.

– Jeg er et menneske, sier hun.

amy
amy